Artikel om plastikkirurgi og brystforstørrelser

Plastikkirurgi er en form for kirurgi, der har til formål at genskabe eller forbedre kroppens udseende, men hvad mange ikke kender til er den historie, der ligger bag plastikkirurgien. Den moderne plastikkirurgi, som vi kender den i dag, blev nemlig oprindelig brugt af britiske krigskirurger i 1. verdenskrig. Dengang gik plastikkirurgiske operationer dog ud på at dække et sår med ny hud, mens plastikkirurgien i dag er noget helt andet. Dengang handlede plastikkirurgien om at begrænse en skade og forsøge at “lappe”, hvorimod den mest almindelige form for plastikkirurgi i dag er en brystforstørrelse, hvor man altså frivilligt vælger at ændre størrelsen på sine bryster.

De mange forskellige meninger om plastikkirurgi og brystforstørrelser

I denne artikel tager vi udgang i brystforstørrelser, da det som sagt er den mest almindelige form for plastikoperation lige pt., og som de fleste af os er bekendte med, så er der utallige holdninger til den moderne plastikkirurgi.

Mange mener, at det er djævlens værk, og at vi mennesker mister vores naturlige skønhed. Det bliver umuligt for “almindelige” mennesker at konkurrere mod de mennesker, der lægger sig under kniven i plastikkirurgiens tegn og får sig en brystforstørrelse eller en anden form for plastikkirurgisk operation, og det skaber et forkert billede af, hvad skønhed er. Før var ydre skønhed noget, man var født med, men nu er det noget, man kan købe sig til – i hvert fald hvis man skal se MEGET overordnet på det.

Der er derimod mange andre, der har et helt andet syn på brystforstørrelser og plastikkirurgi. De mener, at plastikkirurgien er et genialt værktøj til at designe kroppen, som man drømmer om, at den skal se ud. Hvis man er ked af størrelsen på sine bryster, så har man med en brystforstørrelse mulighed for at lave om på dette, så man rent faktisk kan blive tilfreds med sit udseende.

Et tilbageblik på udviklingen af skønhedsidealet

Hvis vi lige træder et skridt tilbage og kigger på udviklingen af skønhedsidealet gennem tiden, så har der været en naturlig udvikling, og plastikkirurgien er blot en afstikker deraf. Lige siden Stenalderen har det kvindelige køn vist en interesse for det feminine, og de har gået op i deres udseende. Dette har været en konstant udvikling, hvor kvinderne dengang begyndte i det små med at gå i tøj. Senere hen begyndte de så at barbere sig, gå i noget mere feminint tøj, og her i moderne tid er det blevet helt almindeligt for kvinderne at bruge makeup for at “optimere” deres udseende. Plastikkirurgi og brystforstørrelser er blot seneste skud fra stammen, men ser vi på udviklingen inden for den ydre skønhed, er plastikkirurgi langt fra det sidste inden for denne verden, vi vil opleve.

Pointen er, at der hos det kvindelige køn altid har været et ønske om at være feminin og gøre noget ud af sig selv. Formålet med dette er i bund og grund at tiltrække det mandlige køn, så man kan formere sig og stifte familie, og i takt med udviklingen af skønhedsidealet har mændene også fået nogle anderledes krav til, hvordan moren til deres kommende børn skal se ud.

Plastikkirurgi og brystforstørrelser er med andre ord ikke noget,  der er kommet ud af den blå luft. Rejsen dertil har været lang, men den har været konstant, og det eneste spørgsmål man kan stille sig selv er, hvad det næste mon bliver.

Faktum er dog, at plastikkirurgien er kommet for at blive, for så længe kvinderne tager den til sig, så vil den altid være her, og da det ligger til kvindens natur at ønske at se så godt ud som muligt, så er det stensikkert, at vi vil se flere og flere brystforstørrelser og andre plastikkirurgiske operationer.

Plastikkirurgiens popularitet – en anden årsag

En anden årsag til plastikkirurgiens stigende popularitet er, at chancen for en vellykket operation er stor. Plastikkirurgierne er blevet ekstremt dygtige, og der hører til sjældenhederne, at en brystforstørrelse går galt, og skulle det ske, er det som regel til at rette op på fejlen.

Endvidere er det også blevet til at betale for den almene kvinde, hvorimod brystforstørrelser og andre plastikoperationer kun hørte sig til hos de rige og berømte, men i dag er de blevet mere overkommelige at betale for almindelige mennesker. Dette skyldes i høj grad de mange forskellige afdragsordninger, der tilbydes i forbindelse med eksempelvis en brystforstørrelse.

plastikkirurgi

One thought on “Artikel om plastikkirurgi og brystforstørrelser

  1. Interessant indlæg, syntes især tilbageblikket var spændende.. Jeg er meget enig i at plastikkirurgi på en måde egentlig er en “naturlig” udvikling. Mennesker og især kvinder har jo altid jagtet et vidst skønheds ideal. At det ideal så er bliver ændret med årenes løb er vel naturligt. Nu til dags kræver det så bare ofte plastikkirurgi, i en form eller en anden, at leve op til det ideal.
    Og som du nævner at det virkelig blevet meget mere tilgængeligt for den almindelige borger..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *