Christian Betting: fortaler for solenergi

Christian Betting er en forretningsmand, som har fokuseret på at skabe begejstring for – samt implementere – solenergi i Mellemøsten. Det har han gennem firmaet Lighthouse Energy DMCC lykkedes rigtig godt med. Selv på trods af at Mellemøsten umiddelbart ikke var begejstrerede for idéen om at skifte olien ud med alternative enerkilder. Christian Betting er administrerende direktør og har stor passion for grøn energi.

Christian Betting startede sin karriere i Danmark, men endnu tidligere blev han uddannet som Cand.merc. på Århus Universitet. I 1988 begyndte karrieren for alvor, da den ambitiøse erhvervsmand startede som aktieanalytiker hos Alfred Berg Børsmæglerselskab. Hvis du havde spurgt Christian Betting dengang, havde han nok ikke forestillet sig at stå i Mellemøsten og drive forretning med solenergi 20 år efter.

Har udelivet haft indflydelse på Christian Bettings karriere?

Christian Betting gør en stor dyd ud af at bevare en fornuftig balance mellem arbejde og familie. Tiden med familien prioriteres højt, og særligt udendørsaktiviteter har fyldt meget. Både dykning, golf og fiskeri har udgjort områder, hvor kvalitetstid har været i fokus. Christian var 31 år, da PADI Open Water-certifikatet blev taget. Det viste sig at være en god beslutning, for det har ført til oplevelser i eksotiske farvande. Maldiverne, Thailand, Indonesien og de Dansk Vestindiske øer er allerede destinationer, hvor der er blevet dyrket dykning.

Fiskeriet er foregået mere lokalt i Nordsjælland primært. Men alle aktiviteter er et udtryk for Christian Bettings forkærlighed for udelivet. Man kan undre sig over, om denne interesse har haft påvirkning på hans passion for grøn energi. Når man har tilbragt så mange timer udenfor – både på lokale og eksotiske spots – finder man ud af, hvor meget moder jord har at byde på. Det vil man selvfølgelig gerne værne om. Så det kan ikke afvises, at Christian Bettings aktiviteter med familien i udelivet har haft konsekvenser for den retning, karrieren har taget.