En byggesagkyndig er god at have i København

byggesagkyndig KøbenhavnSkal du til at sælge dit hus eller din lejlighed i København, så har du sikkert hørt fra nær og fjern, at du skal have en byggesagkyndig med ind over. Men hvad er det en byggesagkyndig fra København helt præcist laver? Og hvilken rolle spiller en byggesagkyndig, når du skal sælge hus eller lejlighed i København?

Hvis du skal sælge dit hus eller din lejlighed i København, så er det en bygningssagkyndig, der skal lave tilstandsrapporten på din bolig. Ved at få en byggesagkyndig til at udføre både tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten (sammen med et tilbud om en ejerskifteforsikring), når du sælger bolig i København, kan det frigøre dig for alment mangelansvar. Det er klogt at få en byggesagkyndig ind over, når du skal sælge i København, da der er mange ting man som almindeligt menneske ikke ved, når man skal sælge.

En byggesagkyndig fra København

En beskikket bygningssagkyndig er typisk uddannet arkitekt, ingeniør eller bygningskonstruktør, og er efterfølgende beskikket byggesagkyndig af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til at udarbejde tilstandsrapporter i København. Nogle bygningssagkyndige kan der udover hjælpe dig med at få indhentet tilbud på en ejerskifteforsikringer – uanset om det er i København eller forstaden.

Er det lovpligtigt at have en byggesagkyndig, når man sælger i København?

Det er faktisk lovpligtigt, at du, hvis du skal sælge bolig, får lavet en energimærkning inden salget. Dette gælder både for enfamiliehuse samt ejer og andelslejligheder, der annonceres i kommercielle medier. Det er ikke lovpligtigt, at få udført hverken tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten af en byggesagkyndig, men langt de fleste, især dem der bor i hus i København, vælger at få dem lavet af byggesagkyndige. Står du med ønsket om at få lavet en tilstandsrapport og elinstallationsrapport for din ejerlejlighed i København af en byggesagkyndig, skal du være opmærksom på, at der her gælder særlige krav.

Hvis du som sælger vælger at få udarbejdet en tilstandsrapport eller en elinstallationsrapport af din bolig i København af en byggesagkyndig, og præsenterer disse for køber for, samt giver køber et tilbud på en ejerskifteforsikring og et skriftligt tilsagn om at betale halvdelen af præmien, inden købsaftalen er endeligt underskrevet, vil du blive frigjort for dit almindelige sælgeransvar for eventuelle mangler i din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *