Er der ny bolig i kikkerten? Husk at undersøg ejerskifteforsikringen

Som kommende boligejer er der mange punkter, du kan putte på din huskeliste. Nogle er måske vigtigere end andre – eller rettere; nogle kalder måske på handling før andre. Eksempelvis er det nok en god idé at undersøge, om du skal have en ejerskifteforsikring, før du bestemmer, hvilken farve der skal være på væggene. Begge ting kan være lige så vigtige, men hvis du skal tegne enten en ejerskifteforsikring eller en udvidet ejerskifteforsikring, er der en tidsfrist.

Husk de vigtige ting inden overtagelse

Først og fremmest skal I gøre op med jer selv, hvorvidt I skal have en ejerskifteforsikring eller ej. Fordelen er selvfølgelig, at det i længden kan spare jer for en rigtig tung omkostningspost, hvis der skulle dukke skader op. På den måde er engangsprisen for præmien lille, hvis man sammenligner med, hvad det koster, hvis uheldet er ude. Dog dækker hverken en normal eller en udvidet ejerskifteforsikring samtlige skader. Der er bestemte forhold, som skal være opfyldt, før at forsikringen dækker. Derfor kræver det research og vurdering, før I kan beslutte, hvorvidt I skal tegne en ejerskifteforsikring eller ej. I havde måske på forhånd tænkt, at en ejerskifteforsikring var lovpligtig? Det er den ikke, men mange folk tilvælger den.

Det næste spørgsmål: en normal eller en udvidet ejerskifteforsikring?

Hvis først I kan nikke ja til at skulle tegne en forsikring, kommer det næste spørgsmål snigende. Er det tillstrækkeligt med en normal dækning, eller skal I have en udvidet ejerskifteforsikring?

Her kan det være en god ide at læse, lige præcis hvad forskellen er mellem de to udgaver. Det kan I gøre på eksempelvis Dansk Boligforsikrings hjemmeside. Dansk Boligforsikring er et populært valg, når det kommer til valg af forsikringsselskab ift. ejerskifteforsikringer.