Kæmper du mod tiden? Personlig effektivitet er svaret

Mange mennesker oplever ofte, at de har problemer med at finde tiden til at nå alle hverdagens gøremål. Det kan være den studerende, som ikke har tid til både arbejde og lektier, eller det kan være den fuldtidsarbejdende mor, som har svært ved at hente børn i børnehaven og samtidig have aftensmaden klar til kl. 19. Problemet kan ligge forankret i flere aspekter. Det kan være et spørgsmål om tid, der er blevet prioriteret forkert, eller planlægningen der ligger i forkert rækkefølge. Derudover kan det også være noget helt tredje som mangel på motivation. I hvert fald er der hjælp at hente via forskellige værktøjer, og en af disse omhandler personlig effektivitet. Begrebet har fokus på at bevare overblikket og koncentrationen, når stressen melder sig, og på den måde styrke kvaliteten af menneskers hverdage, da det netop har som formål at mindske bekymringerne og den psykiske byrde, der ligger i tidsmangel.

Personlig effektivitet er et spørgsmål om helbred

Kernen i personlig effektivitet er stress, da dette netop er udfaldet af mangel på samme. Stress er en faktor, man aldrig skal undervurdere, da det i sidste ende kan medføre alvorlige helbredsproblemer. Stress er kroppens måde at fortælle, at den er overbelastet i forhold til hverdagsagtige udfordringer. Personlig effektivitet hjælper med at takle disse udfordringer på en hensigtsmæssig måde, så kroppen igen kan klare alle dagligdagens opgaver.

Hvordan fungerer personlig effektivitet?

Personlig effektivitet indeholder flere forskellige fokusområder, der alt sammen bidrager til en øget livskvalitet gennem personlig udvikling og læring. Dog er der nogle specifikke punkter at slå ned på, når man arbejder med værktøjet. Blandt disse kan nævnes koncentration, planlægning og prioritering, der tilsammen kan hjælpe med at nedbryde uoverskuelige opgaver til små handlinger, hvorved man kan nå frem til sit endelige mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *