Vigtigheden af kontorrengøring

Kontorrengøring er sjældent den opgave, som medarbejderne står i kø for at få overdraget. Ikke desto mindre, bliver essensen af kontorrengøring ofte negligeret i jagten på erhvervsøkonomisk vækst og udvikling. Hvorfor? Fordi kontorrengøring både bidrager til det eksterne image, samt interne arbejdsmiljø. Hvad tænker kunden ikke når man kan skimte gulvets tidligere hvide farve, som efterhånden har fået nogle mørke nuancer? Og der kan hurtigt opstå irritation mellem medarbejderne, når man skal bruge værdifuld tid på at rydde op efter nogle andre. Kontorrengøring har derfor en yderst vigtig egenskab, eftersom det har en fundamental funktion i næsten alle virksomheders handlinger.

 

Rengøring påvirker virksomhedens eksterne udtryk

Som regel bliver kontorrengøring tilpasset efter virksomhedens behov, men indbefatter typisk rengøring af gulv, vinduer, toiletter, køkkener og udendørsarealer. Alle disse områder danner tilsammen virksomhedens udtryk over for potentielle kunder, og derfor må kraften af en god kontorrengøring aldrig undervurderes. Kontorrengøring medvirker således per automatik til en forstærkning af virksomhedens kundekartotek og relationen til eksisterende kunder.

Renlighed påvirker virksomhedens medarbejdere

Det punkt hvor kontorrengøring dog må anses at have den største indflydelse, er på medarbejdernes trivsel og motivation. Kontorer er jo mere end bare nogen lokaler, som virksomheden kan samles i. Det er også de lokaler hvor medarbejderne trækker vejret, spiser, går på toilettet og udfører andre daglige gøremål i løbet af ugens mange dage. Kontorrengøring styrker vilkårene til disse gøremål, hvoraf medarbejdernes helbred og trivsel på arbejdspladsen derigennem bliver forstærket. Kontorrengøring er derfor lig med mindre sygedage blandt medarbejderne, bedre humør på arbejdspladsen, et højere energiniveau og mange andre positive indvirkninger.

Få et firma til at klare jeres kontorrengøring

Problemet med kontorrengøringer er, at de er meget tids- og ressourcekrævende, da det er de færreste medarbejdere, som har lyst og energi til at kaste sig over en kontorrengøring, når arbejdsdagen er slut. Derfor giver det rigtig god mening at investere i et firma, som har specialiseret sig i netop kontorrengøringer. På den måde sikrer man sig, at kontorrengøringen bliver udført ordentligt og efter faste tidsrammer. Dog skal virksomheden gøre sig nogle overvejelser, inden de vælger en leverandør. Først og fremmest er det vigtigt, at personalet er pålideligt og tillidsfuldt, da kontorrengøringer ofte giver adgang til følsomme dokumenter og andre ting, som man ikke ønsker ligger til åben anskuelse for hvem som helst. Derfor er det vigtigt at man vælger det firma, som man føler sig mest tryg ved at lukke ind på kontoret, når alle andre er gået hjem. I tillæg til dette, er prisen også et vigtigt aspekt at have med i overvejelserne. Prisen for kontorrengøringer kan variere kraftigt, alt afhængigt af størrelse og tid. Men en tommelfingerregel er dog, at man får hvad man betaler for. Det betyder altså, at vælger man et billigt firma, kan man risikere at blive bestjålet, eller at rengøringen bliver af ringe kvalitet. Er man derimod villig til at investere en større sum i kontorrengøringen, kan udfaldet have positive konsekvenser for både virksomhedens image og medarbejdertrivsel.

 

Hvor ofte skal der udføres rengøring?

Ligesom prisen er hyppigheden af kontorrengøringen også en variabel størrelse, som kan tilpasses alt efter virksomhedens behov. De fleste udbydere af kontorrengøring tilbyder som regel rengøring på en daglig, ugentlig, eller månedlig basis. På den måde kan man selv bestemme, hvilke dele af kontorrengøringen en partner skal varetage, og hvad man selv kan klare. At bede medarbejderne om at holde køkkenet rent og nydeligt, er på mange arbejdspladser en naturlig sag. Andre steder som toilettet og selve kontorlokalerne, er derimod nok noget et kontorrengøringsfirma skal varetage.

Uanset hvilken pakke man vælger, er kontorrengøring et undervurderet redskab til at opnå udvikling for virksomheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *