Årsager til- og symptomer på Åreknuder

Åreknuder er en lidelse, der kan have mange årsager bag. Når man ser på åreknuder som helhed, er det ikke alle årsager, som man kender til, men som udgangspunkt ser man symptomer på åreknuder, når venerne – typisk i benene kommer under et øget blodtryk.

Det er derfor typisk i forbindelse med alderdommen, at blodtrykket øges, og mand er derfor også typisk ses symptomer på åreknuder her. Åreknuderne ses når venevæggene i samme ombæring bliver svagere.

Det er altså typisk en svækkelse i kroppen, der danner grobund for årsager til og symptomer på åreknuder. Det er sjældent, at man ser åreknuder hos personer på under 20 år. Herefter ser man i gennemsnit åreknuder og symptomer på åreknuder hos omkring 15-30 procent af befolkningen. Sidst men ikke mindst, så bliver kvinder ramt af åreknuder dobbelt så ofte som mænd.

Specialist inden for behandling af åreknuder

En specialklinik i Charlottenlund lige nord for København er ekspert i behandling af åreknuder, og inde på klinikkens hjemmeside kan man læse mere dybdegående om årsager til åreknuder, samt hvilke symptomer på åreknuder som kan holde øje med.

Har man spørgsmål om åreknuder i øvrigt, er man altid velkommen til at kontakte specialklinikken herom.

Gem