Begravelse i Dragør – Jeg lærte Dragør at kende ifm en begravelse

Jeg var til begravelse i Dragør sidste uge. Det var første gang at jeg nogensinde havde været i denne overraskende kønne by – som endnu mere overraskende rent faktisk kun ligger 12 km fra København.

Jeg har boet i Købehavn hele mit liv, så det er for dårligt, at jeg først lære denne perle at kende, efter jeg er blevet 30, og det siger rigeligt at grunden er en begravelse i Dragør.

Mon jeg nogensinde ville have besøgt Dragør ude begravelsesforpligtelser? Jeg har min tvivl, og det er egentlig brand ærgerligt, for så havde jeg aldrig set Dragør Fort og oplevet en by hvor alt går lidt langsommere end jeg er vant til, men de har hjertet på rette sted og af uransagelige grunde når de alligevel alt det de skal. Det kunne os Københavnere lære meget af. Begravelsen i Dragør løb i hvert fald 100 % planmæssigt, og der var ikke en finger at sætte på noget.

Oplevelsen med begravelsen i Dragør har fået mig til at tænke på det gamle ordsprog: Hastværk er lastværk. Det er noget mere rammende i vores tid, end de fleste nok tænker over, og hvis vi alle sammen tog det til os ville det blive en bedre verden. Tænk sig at ordsproget blev opfundet i en tid hvor man hverken havde en karriere at tænke på eller for den sags skyld internettet eller sågar en telefon.

Det er sjovt som man altid reflektere bedre end normalt, efter man har været til sådan et kristent ritual. Jeg føler mig i hvert fald paradoksalt nok styrket efter den overraskende positive oplevelse det var at tage til begravelse i Dragør.

One thought on “Begravelse i Dragør – Jeg lærte Dragør at kende ifm en begravelse

  1. Ja, man kommer nemt til at optage Danmarks perler på måder man ikke lige har set komme.

    Håber du er kommet ovenpå efter begravelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *