Brystimplantater vs. brystforstørrelse med eget fedt

Foråret er for alvor i gang, og snart kommer sommeren og dermed bikinisæsonen. Hvad end man er på stranden, ved poolen eller ude i nattelivet, så er sommeren en tid til let påklædning, der gør det nemt at se, hvor barmfager eller fladbrystet man er som kvinde. Nogle kvinder er tilfredse med størrelsen på deres bryster, mens andre længes efter større bryster, der kan fylde bikini- og BH-skålen ud og strutte flot i sommertoppe og -kjoler. Hvis man er en af sidstnævnte, så er der i dag gode muligheder for at få forstørret sine bryster kosmetisk via enten brystimplantater af silikone eller via en brystforstørrelse med eget fedt. Hvad er forskellen på de to typer brystforstørrende operationer? Læs videre og bliv klogere.

Større bryster med brystimplantater

Brystimplantater er den mest klassiske måde at forøge sit brystmål på. Implantaterne er ofte lavet af silikone, og der findes en række forskellige producenter, mærker, former og profiler, som man kan vælge imellem. Brystimplantater giver mulighed for at få lavet meget store bryster, da man selv kan vælge, hvor mange milliliter silikone, man vil have.

Brystoperationer med brystimplantater udføres af en plastikkirurg, der indlægger brystimplantaterne i kvindens naturlige bryster via et lille snit. Moderne plastikkirurgi er så teknologisk fremskreden, at kirurger i dag kan tilbyde såkaldte miniar, altså meget små år.

Samtidigt med den teknologiske udvikling, er brystimplantater også blevet mere mere sikre ift. rippling og ruptur og væsentligt billigere. Dette gør brystimplantater til en endnu mere attraktiv brystforstørrelsesmetode end tidligere.

Større bryster via brystforstørrelse med eget fedt

Brystforstørrelse med eget fedt er noget relativt nyt inden for kosmetisk kirurgi, og metoden har fået en del opmærksomhed de senere år, især fra kvinder, der tidligere har valgt kosmetisk brystforøgelse fra pga. en modvilje mod fremmedlegemer i kroppen.

Som navnet antyder skabes en brystforstørrelse med eget fedt ved, at man suger fedt fra depoter på kroppen, fx lår, hofter etc., og sprøjter det ind i brysterne. Selve brystforstørrelsen er således mindre invasiv end brystimplantater, da plastikkirurgen ikke behøver at skære i brysterne.

Fedtcellerne injiceres i brysterne via bittesmå huller, der giver nærmest usynlige ar. Til gengæld indebærer en brystforstørrelse med eget fedt nødvendigheden af at undergå en fedtsugning. Netop dette forhold er med til at gøre metoden lidt dyrere end den klassiske metode med implantater.

Brystimplantater vs. brystforstørrelse med eget fedt

Hvilken metode skal man så vælge, hvis man som kvinde ønsker kosmetisk forstørrelse af sine bryster? Det kommer an på flere ting.

For det første er en brystforstørrelse med eget fedt kun en mulighed, hvis man har nok fedt på kroppen til, at kirurgerne kan foretage en fedtsugning og få nok fedtceller til at overleve, så de kan indsprøjtes i brysterne og skabe volumen. Mængden af fedt på kroppen sætter således en begrænsning på, hvor stor en brystforøgelse, man kan få.

For det andet er en brystforstørrelse med eget fedt noget dyrere end brystimplantater, og ofte skal man have flere operationer, da ikke alle fedtceller overlever i første omgang.

Hvis man ønsker en stor brystforøgelse, så er det altså smartere at vælge brystimplantater end en brystforstørrelse med eget fedt. Det samme gælder, hvis man er udfordret på prisen.

Er man omvendt ikke vild med tanken om at få fremmedlegemer ind i kroppen, så er en brystforstørrelse med eget fedt oplagt. Og bonussen er selvfølgelig, at man så får en fedtsugning med i købet.