Nyttig og brugbar viden om ejendomsadministration

Du har sikkert hørt forskellige former for boligadministration blive nævnt tidligere i dit liv, og du kan nogenlunde sjusse dig frem til, hvad det er for en størrelse. Måske bor du endda i en andelsforening, som har valgt at ty til professionel ejendomsadministration – men ved du mere præcist hvilke arbejdsopgaver der ligger i det? Læs med her og bliv klogere.

Arbejdsopgaverne ved ejendomsadministration er mange, og vil i nogen grad afhænge af hvilken slags ejendom, der bliver administreret. Der er nemlig ikke det, som der ikke skal holdes styr på.

Et af områderne for en andelsboligforening er at holde styr på forbruget, som i korte træk er at holde styr på, hvad beboerne bruger af varme og vand, samt have et overblik over hvem der eksempelvis har fællesantenne. Dette skal være præcis og hurtig information at gå til, da denne viden er særdeles brugbar, bl.a. når der skal lægger budgetter mm.

Derudover er det normalt at ved ejendomsadministration at den pågældende ejendomsadministrator er med til diverse møder, som der nu engang er i en andelsforening fra tid til anden. Dette kunne eksempelvis være den årlige generelforsamling – hvor der jo vanen tro skal besluttes lidt af hvert. Her er det tit en fordel at have den person, som er ansvarlig for ejendomsadministrationen til stede. Ikke mindst fordi der kan komme spørgsmål fra andelshaverne, hvor personen der er ansvarlig for ejendomsadministrationen, tit er den perfekte kandidat til at svare og derfor rar at have til disse møder.

Ejendomsadministration er dog langt mere end hvad overstående giver udtryk for. Det er nemlig ikke blot at holde styr på forbrug og diverse regnskaber. Der skal også løbende indberettes til myndigheder, og her er det vigtigt, at der er 100 % styr på de indleverede papir, da fejlagtigt information i bedste fald vil trække en given sag unødig ud. Dette er ikke i nogens interesse. Hverken staten, den pågældende boligadministrator og naturligvis heller ikke andelsforening.

5 thoughts on “Nyttig og brugbar viden om ejendomsadministration

  1. Jeg tror, at der er rigtig mange, især yngre andelsejere, som vil have godt af at læse denne artikel. Jeg har i hvert fald sendt et link til min lillebror.

  2. Tak for rosen piger. Jeg synes ellers ikke, at jeg ved så frygtelig meget om ejendomsadministration. Jeg har dog været andelsejer i snart 8 år.

  3. Du skal ikke være så beskeden Lars. Jeg har været andelsejer i snart 12 år, og jeg blev altså klogere på et par ting eller tre.

    Venlig hilsen Birthe

  4. Jeg anede slet ikke, at jeg havde så mange kvindelige læsere – og at I er så interesserede i ejendomsadministration. Det må være krisen der kradser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *