Få mere adgangskontrol med et nyt låsesystem

Så snart man står med en bygning, hvor mere end en person skal have adgang, så opstår der nogen problemer, som kræver noget organisering. For hvordan er det lige med nøgler, adgang til forskellige områder og hvem skal have hvad? Heldigvis er der relativt simple løsninger på de problemstillinger.
Typisk ser man det i et lejlighedskompleks, hvor alle naturligvis har adgang til deres pågældende lejligheder, men hvad hvis der er en port, hvordan skal man så lige klare den, uden at alle har adgang til hinandens lejligheder? Jo løsningen findes i et låsesystem. Ved hjælp af et låsesystem kan man ved brug af flere antal cylindere, med forskellige kombinationsmuligheder, give adgang til forskellige døre. Således kan man ved hjælp af et låsesystem, sørge for at alle kan komme ind gennem porten, men derudover kun låse op for ens egen lejlighed eller andre relevante områder, kunne eksempelvis være et tilknyttet rum eller et gårdområde. Ud over at være en super smart løsning med et låsesystem, så kan det også være et krav fra forsikringsselskaber, såfremt man ønsker forsikring.
Et låsesystem kan også være rigtig relevant i virksomheder, hvor der er forskellige niveauer. Ønsker man eksempelvis ikke, at alle ansatte skal kunne komme ind alle steder, kan man ligesom ovenstående eksempel, gøre således at det er kun er visse nøgler, som har adgang til forskellige døre.
Et låsesystem beskrevet ovenfor vil ofte være et mekanisk låsesystem. En risiko ved et mekanisk låsesystem er dog, at hvis forskellige vigtige nøgler forsvinder, så kan man komme ud for, at hele systemet skal omlægges. Det er dog en problemstilling, som der naturligvis også findes en løsning på. Her skal man dog stadig kigge på et låsesystem, dog et elektronisk låsesystem. Med den løsning er der ikke lagt samme vægt på en fysisk nøgle, i hvert fald i den typiske forstand, men derimod kan man lukke sig ind ved hjælp af en kode eller en ”brik”. Her er det nemt løbende at ændre adgangsforhold, uden at man skal skifte hele låsen, man kan også nemmere holde øje med hvem der kommer og går, da det hele registreres. Det skaber altså nogen bedre muligheder for at kontrollere adgang, men det kan også nemmere kombineres med en tyverialarm, således at man slipper for ubudne gæster.
Begge løsninger anvende i praksis og der er naturligvis en masse positive ting ved begge dele. Faktisk ses det ofte at en kombination af begge løsninger anvendes. Det er ofte tilfældet i større virksomheder eller former for kontorfællesskaber. Her vil det nemlig være relevant med en elektronisk løsning, således at de fleste kan komme ind. Har man dog et privatkontor i virksomheden, vil der dog i mange tilfælde være en klassisk mekanisk lås på, som kræver en almindelig nøgle. Hvilket er relevant, da det som regel kun er en enkelt person, som skal have nøgle til det kontor. Det gør altså, at man får det bedste fra begge muligheder. Man kan læse mere om mulighederne for de forskellige låsesystemer på KeyPartners hjemmeside, så man vælger den rigtige løsning.