Finansiering af nyt tag har aldrig været billigere end det er i dag

Det er et rigtigt godt tidspunkt at købe nyt tag, hvis man vil benytte sig af finansiering. Renten er stadig historisk lav. Faktisk er den så lav, at renteudgiften typisk bliver sparet hjem via den lavere varmeregning, et nyt tag giver huset. Oven i dat kommer så inflationen, så reelt betyder det at det lånet, som effektivt set er rentefrit, betaler sig selv af i og med lånebeløbet vil være mindre værd, den dag det skal betales.

Lægger man et nyt tag i dag, med efterisolering og det hele, vil husets isoleringsevne typisk øges gevaldigt. Effektivt vil der generelt spares helt op til fyrre procent at varmeudgifterne, og det er noget der kan mærkes, både nu og på langt sigt.

nyt tag
Før man lægger nyt tag, er det vigtigt at undersøge med kommunen, om lokalplanen måske sætter nogen begrænsninger. Alt efter hvor effektiv kommunen er, kan dette tage alt fra en til seks måneder. Det betyder, at sætter du et tagprojekt i gang nu, kan du risikere at der reelt ikke sker noget før midt om vinteren. Heldigvis er der dog direkte besparelser ved at få lagt nyt tag om vinteren. Det er ikke fordi, at det er nemmere, men blot fordi, at håndværkerne har mindre at lave, og derfor tilbyder at arbejde til lavere priser end normalt. Er man bange for at det skal blive koldt at mangle et tag om vinteren, skal man sandsynligvis ikke bekymre sig. Langt de fleste huse har isolering i taget mellem selve huset og loftsrummet, og der skærmes effektivt af mens byggeriet står på.

Her er nogle sidste vigtige råd, du bør have med, før du køber nyt tag. Sørg for, at håndværkeren er medlem af en garanti ordning. Få en kontakt på opgaven, hvori alting er udspecificeret, ikke mindst tidsplanen. Vær omhyggelig med valget af tagbeklædning, da et nyt tag holder i mindst fyrre til halvtreds år endnu. Kig på tidligere udført arbejde, for at kontrollere kvaliteten. Husk at spørge andre kunder om deres erfaringer med håndværkeren. Ændres der på opgaven midt i forløbet, så sørg for at få den reviderede aftale på skrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *