Fremtidens udendørslamper

35b090aea67f3b155aa17370fa538b61

Solcelle lamper er fremtiden

Vi danskere elsker lys, og vi er derfor et af de lande i verden, hvor vi har aller flest lamper pr. indbygger. Det skyldes højst sandsynligt, at vi bor, hvor vi gør. I og med at Danmark ligger så langt nordpå på den nordlige halvkugle, oplever vi ganske enkelt lange perioder med meget lys. Samtidigt er vi et samfund, som i høj grad går op i design, hvorfor selv de mindre ting såsom lamper altså også har en betydning for os.

Udendørslamper er vi også helt vilde med, da vi elsker at tilbringe tiden udenfor også selvom, at det er mørkt og muligvis lidt koldt. Langt de fleste danskere der bor i bolig med tilhørende have og eller gård, har udendørslamper i både gård og have, da det giver os mulighed for at udnytte den plads, der er samt muligheden for at kunne nyde vores have og dens blomster.

Udendørslamper har dog ikke altid været så populært, som det er nu, hvilket i høj grad skyldes den teknologi, som giver os mulighed for at købe solcelle lamper. Før i tiden var udendørslamperne i brug med enten strøm eller med batterier. Lamperne der krævede strøm, var et stort besvær grundet de ledninger, der fulgte med, som også ofte ødelagde. Og med de batteridrevne lamper kan det meget hurtigt løbe op i store beløb for de mange batterier, som man relativt ofte skal købe. Batterier har nemlig ikke godt af kulde eller for meget varme, da det skader batteriernes levetid og ydeevne.

Heldigvis har vi nu fået muligheden for at anvende solceller i vores udendørslamper, og det kræver hverken ledninger eller batterier, da solcellen som regel er indbygget i lampen. Solcelle teknologien er naturligvis ikke så langt fremme, som den vil komme til at være om blot få år, men dette skal man ikke frygte for. Solcelle lamperne man kan få i dag er oftest af god kvalitet, og lyser godt og længe.

Du undrer dig muligvis over, hvordan det kan betale sig at købe solcelle lamper i Danmark, da vi jo ikke har så forfærdelig mange solskinstimer. Men det er intet problem. Solcelle lamperne behøver nemlig ikke skyfrit vejr og solskin for, at kunne opsamle energi. Solcelle lamperne opsamler netop rigelig med energi på trods af en skybelagt himmel, og opsamler energi så længe, at det er lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *