Gode råd om ledelse i København og resten af Danmark

Der bliver skrevet og talt meget om nutidige og fremtidige krav til god ledelse. Udviklingen i samfundet stiller nye og stigende krav til lederne og den fremtidige ledelse. Ledelse er ikke længere blot at skabe resultater og gode resultater, i dag skal lederen mestre at lede i forhold til rekruttering, fastholdelse og udvikling af medarbejdere. Ledere i industri i provinsen bliver stillet overfor andre krav end dem der sættes til f.eks. ledelse i København.

Ofte er ledere i industrien blevet forfremmet pga. faglig dygtighed, uden noget videre kendskab til ledelse. Lederen bliver valgt på baggrund af sin faglige ekspertise som man forventer at denne opretholder som standard, leder og lærer dette videre inden for det produktionsansvar lederen har fået tildelt.  Ledelse i København handler selvfølgelig også om produktion, da alle virksomheder enten de handler med fysiske produkter eller udbyder tjenester, så producerer de en vare der skal aftages. Det bliver dog tydeligere at ledelse i København, i en virksomhed der udbyder tjenester, når der ikke er tilstrækkeligt med ledelsesmæssige værktøjer i værktøjskassen, da der ikke kan refereres til et færdigt produkt som fysisk kan bevise lederens faglige dygtighed. Desuden er befolkningen i storbyen, typisk mere personligt orienteret og har flere bløde værdier. Derfor stiller de højere krav til de menneskelige egenskaber hos lederen. Hvordan denne håndterer konflikter, uddelegering af opgaver, udvikling af medarbejdere etc.

Fremtidens ledelse i København og resten af Danmark, skal kunne lede og diagnosticere sine medarbejdere i forhold til deres kompetencer og engagement, det handler om at man som ledere skal kunne vurdere medarbejderens udviklingsniveau i forhold til de arbejdsopgaver denne har. Herefter skal lederen målrette sin ledelse så den passer til den enkelte medarbejder. Således at der veksles der mellem at være instruerende og støttende afhængig af medarbejderens kompetence og engagement. Der findes ikke en lederstil der er den bedste. De gode ledere er i stand til at anvende den ledelsesstil der passer til situationen, og praktiserer situationsbestemt ledelse.

Ledelse handler om at kunne navigere, præcis som vi gør det i trafikken, vide hvilket gear der skal køres i, om der kan trykkes lidt ekstra på speederen, eller om det er bedst at holde tempoet lidt lavere for at skabe i godt og produktivt miljø og et godt afkast med flotte tal på bundlinjen. Det skal glide, konflikter skal tages før de forurener, ros skal uddeles offentligt så det bliver en del virksomhedskulturen så kan du praktisere god ledelse i København og resten af verden.

ledelse københavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *