Husk at ringe til låsesmeden inden du tager på ferie

Hvis der et godt råd jeg vil give til folk der i disse dage tager på sommerferie i udlandet eller i sommerhuset, så vil det være at husk at ringe til din låsesmed, inden du rejser! Dette valgte jeg selv at gøre i forbindelse med min sidste ferie i efterårsferien 2013, da jeg skulle rejse sammen med familien til Venedig, Italien.

Da vi bor i en treværelses lejelighed på første sal i Nørrebro, har jeg altid været meget nervøs for at jeg og min familie skulle blive udsat for indbrud. Da jeg selv kender mange der bor i Nørrebro og københavnsområdet, der i deres ferie, eller endda selv mens de ikke har været på ferie, har været udsat for indbrud i deres hjem.låsesmed indbrud

Ny låsecylinder og nye vindueslåse

Derfor valgte jeg at ringe til en lokal låsesmed inden mig og min familie tog på ferie, da vi bl.a. gerne vil købe nogle en ny låsecylinder til vores hoveddør for at sikre vores lejelighed, for at besværliggøre eventuelle indbrudstyves foretagende, samt få nogle gode råd og tips til hvordan vi kunne yderligere sikre vores lejelighed.

Da låsesmeden så ankom til vores hjem på Nørrebro, fortalte han også at eftersom vi boede på første sal, var vi særlige udsatte for eventuelle indbrud og forslog os derfor at købe nogle hapser og vindueslåse til vinduerne, samt en indvendig lås til altandøren. Herudover ville vi som sagt gerne have en ny låsecylinder, da vi vidste at vores var over ti år gammel, og derfor burde blive udskiftet.

Tips og tricks

Efter at låsesmeden havde sørgede for at udskifte vores låsecylinder i hoveddøren, samt sørgede for at sikre vores vinduer med de førnævnte tiltag. Fortalte han os at det ville være en god ide at lade nogle diverse ting stå fremme i stuen, som kunne ses igennem altandøren, da det derfor ville fremstå som om at der var nogle hjemme, og dermed afskrække eventuelle indbrudstyve.

Herudover fik vi også et godt råd om at gemme vores ekstra bil og hjemnøgler af vejen, og ikke hænge dem på en knagerække som vi gjorde, for at undgå at eventuelle indbrudstyve ville få nem adgang til vores bil.  Derudover mente vores låsesmed også at det ville være en god ide at gemme kontanter, dyrt elektronik, smykker og andre værdigenstande som tyvene ville kunne se udefra. Det sidste råd vi fik fra vores låsesmed var at vi ikke skulle skrive på vores facebook, twitter og andre sociale medie profiler at vi var taget på ferie, da det ville gøre det klart for uvedkomne at vores hjem var ubeboet for en tid.

En god investering

Vores investeringer i nogle nye vindueshapse og en ny indvendig lås til vores altandør viste sig nemlig at være en god investering, da vi efter vores ferie igen var kommet hjem til Danmark og vores lejelighed, opdagede at der havde været forsøg på indbrud i vores hjem, dog havde tyvene heldigvis ikke heldet med sig da vores nye hapser og vindueslåse viste sig at være for stærke.

Derfor husk at ringe til din låsesmed inden du tager på ferie, og rådfør dig med denne om hvad du burde gøre for at sikre din lejelighed.

Hvis du gerne vil have flere gode råd til hvordan du kan sikre dig imod indbrud kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *