Hvilken type rengøringshjælp er bedst til hjemmet? 

Der er mange som ikke ved om sort rengøringshjælp eller hvid rengøringshjælp er den bedste. I dette indlæg vil du få svar på, hvad begge type rengøringshjælp indebærer men også hvilke fordele og ulemper begge type arbejde har.

Hvorfor skal du have rengøringshjælp?

I en hverdag hvor familie, venner, børn, arbejde og huslige pligter skal gå op i en større enhed, kan det at skulle gøre rent og rydde op der hjemme være en stor byrde. Der er intet så demotiverende som et rodet hjem, og med lidt hjælp, kan man undgå denne form for byrde, og herved have mere tid til familien og vennerne. Mange har et 9-17 jobs og i løbet af dagen hvor madpakkerne skal smørres, børnene skal i skole, børnene skal hentes, man skal lave aftensmad, morgenmad og samtidig med at man skal se sine venner og familien. Herforuden skal arbejdet også passes. Det er næsten umuligt at få gjort rent i hverdagen og derfor kan rengøringshjælp give en langt mere overskud og tid til de ting som betyder noget. Men, hvilken type rengøringshjælp skal du vælge?

Hvad er sort rengøringshjælp?

Sort rengøringshjælp er når dem som gør rent hos dig ikke betaler skat. Dette kan have sine fordele såvel som ulemper. Sort rengøringshjælp kan være effektivt og det kan også være god rengøring. Dog forekommer der ved denne type arbejde også en del ulemper, nemlig følgende:

 

  1. Du kan risikere at din rengøringsdame/mand ikke dukker op til jeres aftaler. Der er ingen garanti for at de dukker op til jeres rengøringsaftaler hvis ikke I har lønsedler og kontrakter forbundet. Du kan derfor risikere at du kommer hjem, uden rengøringshjælpen har været der.
  2. Det er ulovligt at hyre sort-arbejdere. Dette punkt siger sig selv, og man bør derfor holde sig fra den slags.
  3. Du er ikke garanteret professionel rengøring og det er ikke sikkert at de gør opgaven ordentligt.
  4. Du er ikke forsikret mod, hvis din rengøringshjælp tager/stjæler noget fra dit hjem. Derfor kan der være stor risiko for at de stjæler ting uden du er klar over det, når du lukker dem ind i dit hjem. Forsikringen dækker ikke, hvis de rengøringsdame/mand tager noget, da du selv har lukket dem ind i dit hjem. Vær derfor forpasselig med hvem du vælger.

 

Hvad er fordelene ved at vælge et firma som betaler skat?

Når du vælger et rengøringsfirma som betaler skat, er du sikret mod tyveri. Herforuden er bliver aftalerne altid overholdt og du er sikret at din rengøringsmand/dame er udannede og nøje udvalgt at firmaet. Du bliver altså dækket af firmaets forsikring hvis der forsvinder noget i dit hjem, efter rengøringen. Hertil hvis der forekommer sygdom eller lignende, vil du altid være sikret at der er en som kommer ud og gør dit hjem rent. Selvom sort rengøringshjælp er billigere vil du få meget mere for pengene, og spare hel del besvær ved at vælge en ordentligt skattebetalende firma.

 

Hvilket firma skal du vælge når du skal have rengøringshjælp?

Rengøringshjælp kan findes mange steder. Dog, hvis du ønsker et kompetent firma, med veluddannede ansatte, som har respekt for privatlivet sfære, så er Renice et godt sted at starte. Her kan du hente et uforpligtende tilbud hjem og samme kan I finde et løsning som er tilpasset dine behov og ønsker. Renice har mange års erfaring med privatrengøring og rengøringshjælp. Erhvervsrengøring er også noget de praktiserer. Derforuden kan du også spare, ved at bruge håndværkerfradraget, så din rengøringshjælp ikke bliver så dyr. Dette kan du også gøre hos Renice. Du kan læse mere om Renice og rengøringshjælp her!