Blækpatroner og lasertoner – Hvad betaler sig i længden?

Kender du forskel på blækpatroner og lasertoner – og ved du hvilken  er den billigste løsning og dermed at foretrække? Læs med her og bliv klogere på hvilken type printer du bør køber næste gang!

Lasertoner har et ufortjent ry

Laserprintere og lasertoner har længe haft et ry med, at de er en dyrere løsning end laserpatroner. Især i start-perioden var de både store og dyre. Det er dog en helt anden snak i dag. Det er dog vigtigt at forstå, at den ene type ikke altid er at foretrække frem den anden. Blækpatroner er eksempelvis bedst til farver da de vil stå tydeligst og allermest klart. Omvendt er lasertoner kongen indenfor læsbare og billige udprint.

Før du køber din næste printer, bør du derfor tænker over, hvad du vil bruge den til – og om de ting nødvendigvis behøver at være i farve. Gør det ikke vil det være det i langt de fleste tilfælde være mest rentabelt at vælge en printer der kan fodres med lasertoner.

Det er dog værd at bemærke at selve laserprinteren vil være en kende dyrere end en blækprinter. Bruger du den mere end gennemsnittet, vil du dog hurtigt have tjent det ekstra det måtte have kostet at vælge denne type printer i stedet for en blækprinter.

Printer du primært sort/hvid? Så er lasertoner den billigste løsning

Der har været lavet mange tests igennem tiderne for at finde ud af præcist hvor meget billigere lasertoner er i længden i forhold til blækpatroner, og alle tests, alle som en, er enige om, at man godt kan komme op og spare ca. 50 %. Der er altså gode penge at spare ved at vælge en laserprinter, hvis man kun sjældent, eller måske aldrig, har behov for farveprint.

Nu tænker du måske, at det er alt du kan gøre for at spare lidt på husholdningsbudgettet, men som mange allerede har indset, så kan der være stor forskel på både blækpatroner og lasertoner alt afhængigt af hvor man køber det. Især bør man undgå at købe disse ting i de lokale computerbutikker.

De ved uden tvivl hvad de snakker om, og hvis du skulle være i tvivl om hvilken blækpatron-model din printer acceptere og andre tvivlsspørgsmål er de sikkert et godt sted at tage hen – men det er langt fra her, at du finder Danmarks billigste priser på blækpatroner – og lasertoner for den sags skyld.

Tip: Vælg en printer der har billige lasertoner eller blækpatroner

Det er også værd at bemærke, at især ved printere så tjener fabrikanterne primært på lasertonere og blækpatronerne, og du har sikkert set blækpatroner eller lasertoner der koster mere end en billig printer. Anbefalingen herfra skal lyde at man meget nemt kan gøre sig selv en bjørnetjeneste af kaliber ved at vælge de billigste printere. Gør hellere din research og find printertypen der passer bedst til dig og find derefter en der både er billig i drift og holdbar. Dette, sammen med at købe de ønskede lasertoner eller blækpatroner online, vil være de steder hvor du med fordel, og ganske nemt, kan spare lidt ekstra i denne svære økonomiske krise.

De billigste lasertoner finder du online

For at finde attraktive priser på lasertoner og blækpatroner bliver man nemlig nødt til at gå online. Især de specialisere butikker har formået, næsten på rekordtid, at skabe et nærmest helt nyt markedet og sendt de firmaer der stadigvæk sælger disse ting til tælling. De fleste af disse firmaer har kun blækpatroner og lasertoner som en ud af måske 100 varegrupper – og de vil derfor have svært ved at konkurrere med en webshop som udelukkende fokusere på et par varegruppe.

Som med alting kan der være en lille risiko ved at ville spare lidt ekstra, men så længe du handler i E-shops, der er E-mærkede, så vil du være langt bedre sikret. Som et ekstra tip kan det nævnes, at du også er bedre stillet ved at handle dansk i stedet for i et eller andet land langt væk fra vores gode lovgivning mm. En webshop der både er dansk, er E-mærket og som endda sender de ønskede vare samme dag hvis man bestiller før kl. 15 er danske Kompat.dk. Læs mere om hvad de tilbyder og læg især mærke til deres priser kontra dem du normalt ser

Det er især vigtigt ved at skrive sig bag øret ved vare der koster under 500- 1.000 kroner, da man er markant dårligere stillet, hvis man kun er blevet svindet få småbeløb. En nem løsningen til at komme ud over dette er blot at købe for over 1.000 kroner af gangen, og så bare ikke gøre det så tit.

Jeg håber at du med denne artikel er blevet klogere på både hvilken slags printer du bør købe næste gang, og om du bør have en til lasertoner alle blækpatroner.

Læg gerne en kommentar forneden hvis du skulle have endnu flere tips – eller måske gode steder at købe disse uundværlige ting.

7 thoughts on “Blækpatroner og lasertoner – Hvad betaler sig i længden?

 1. Dejlig letlæselig artikel som i hvert fald har fået mig til at indse, at den næste printer jeg køber bliver en laserprinter.

  Jeg printer alligevel aldrig i farve da jeg primært printer madopskrifter og diverse blanketter til kommunen. De må undvære farveprints i fremtiden!

 2. Hej Bitten, tak for din kommentar.

  Det er jo netop kommuner og lign. der evig og altid printer i farver. Prøv og tænk hvor meget de vil kunne spare, hvis de skiftede til lasertoner og KUN printede i s/h.

 3. Hvad betyder det der E-mærke, som du nævner? Hvordan sikre det en bedre handel af blækpatroner?

  Undskyld hvis det er et dumt spørgsmål 🙂

 4. E-mærket sikre dig på en lang række områder. Det kan eksempelvis være at du kan være sikkert på den leveringstid en given hjemmeside reklamere med -og skulle det komme så langt vil man stå bedre i en evt. klagesag.

  E-mærket er på ingen måde en dum ting for os forbrugere.

 5. Sikke dog en wall of text – men ikke desto mindre fuld af god info. Jeg kan i hvert fald se at jeg bør skifte til lasertoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *