LED lyskilder: Erstat dine lysstofrør med LED

Er du interesseret i at spare penge på din elregning, så kan du med fordel læse denne artikel om LED lyskilder. Det viser sig nemlig, at man med stor fordel kan skifte sine gamle lyskilder ud med LED lyskilder, og det er der flere grunde til. Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi tager udgangspunkt i LED lysstofrør.

Hvilke LED lyskilder findes der?

LED er i dag meget udbredt, og derfor findes stort set alle lyskilder som LED lyskilde. Det vil sige, at man altså sagtens kan købe almindelige pærer som LED pærer, LED lysstofrør, LED spots og lyskilder med forskellige fatninger.

I denne artikel tager vi som sagt udgangspunkt i LED lysstofrør, da det er en lyskilde, som de fleste er i kontakt med på den ene eller anden måde. Lysstofrør bruges ofte i køkkener, på kontorer, i butikker, på skoler etc. Kort sagt kan man sige, at lysstofrør er at foretrække der, hvor man har brug for meget lys.

led lysstofrør

Et LED lysstofrør giver ca., hvad der svarer til en halv gang mere lys end et almindeligt lysstofrør, og det betyder, at der går længere tid imellem, at man skal skifte det, hvilket er en økonomisk besparelse.

Hvorfor er LED lyskilder så fordelagtige?

Der findes rigtig mange fordele ved LED lyskilder, men de mest kendte er den økonomiske besparelse. En almindelige LED pære holder i ca. 50.000 timer, hvilket er 20-50 år afhængigt af, hvor længe lyskilden er tændt om dagen. Det betyder, at man ikke skal ud og købe nye LED lyskilder ret mange gange i løbet af et liv, og her sparer man en masse til i forhold til, hvor ofte de gamle lyskilder skal erstattes.

Desuden er der naturligvis det økonomiske aspekt i, at selvom LED lyskilder naturligvis er lidt dyrere end de traditionelle, så skal man som sagt ikke købe dem så ofte, og i længden er det en rigtig stor besparelse. Derudover kommer det, at man som tidligere nævnt kan spare rigtig mange penge på sin elregning ved at erstatte de gamle lyskilder ud med LED, så på flere områder er der en klar økonomisk besparelse.

Fordommene er gjort til skamme

Da LED lyskilderne lige var kommet ud på markedet, valgte mange dem fra, fordi de ikke havde et specielt behageligt lys. Dette er dog blevet lavet om, og i dag er det faktisk ikke til at se forskel på, om det er en almindelig lyskilde eller en LED lyskilde, der sidder i lampen. De giver nøjagtig det samme lys – forskellen er bare, at LED lyskilder er betydeligt billigere i drift.

I og med at LED lyskilderne har fået et mere behageligt lys, så er de også blevet mere populære, og i dag kan man faktisk købe LED lyskilder og lysstofrør hos de fleste forhandlere af de traditionelle lyskilder. Der kan dog være store besparelser at hente ved at købe dem online, så man skal lige kigge sig godt for, når man går på jagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *