Mistet bilnøgle – det kan blive rigtig dyrt

Det kan ske for alle og man ved aldrig hvornår det vil ske, men en ting er sikkert – en mistet bilnøgle kan blive rigtig dyrt. Man bliver ikke særlig stolt af sig selv, hvis man ikke kan komme ind i sin bil, især hvis man ikke har en ekstra. Man kan hurtigt komme til at føle sig lidt dum, hvis man ikke har fået lavet en ekstra bilnøgle i tide. Derfor bør man, så vidt muligt, sikrer sig mod situationen mistet bilnøgle. Har man en ekstra, så behøver man nemlig ikke bekymre sig om konsekvenserne ved det.

Det kan ske hvor som helst at miste bilnøglen – fx når man er ude og shoppe, hvor man hele tiden hiver tingene i lommen op og ned. Det er selvfølelig også muligt at den er blevet stjålet, hvorfor det er nødvendigt at reagere hurtigt. Det er vigtigt at huske på, at hvis det kan ske for alle, så kan det også ske for en selv.

En startspærre kan gøre det endnu dyrere

I 90’erne blev det gjort lovpligtigt for alle nye biler at have en startspærre. Det skal fungere, som en sikring mod biltyveri, ved at øge sikkerheden i bilerne. Derfor skal man også være klar over, at hvis man har en bil fra efter denne lovændring, så er der risiko for at en mistet bilnøgle bliver endnu dyrere. Dette skyldes, at man ikke bare skal skifte nøglen og låsen, men ligeledes chip-systemet i bilen. Det bliver det naturligvis ikke billigere af, da det tager noget ekstra tid for låsesmeden. Til gengæld kan en biltyv ikke nøjes med en dårlig kopi, da det ligeledes kræver den rette kode. Derfor er det da også anbefalet at man har en startspærre.

Hvad skal man ellers betale for en mistet bilnøgle?

Udover at få skiftet låsen og nøglen, så skal man også have den bugseret til et værksted, da en låsesmed ikke kan skifte startspærren på gaden. Dette vil ikke bare tage længere tid, men også blive væsentligt dyrere. Er man nervøs for ende med en dyr regning for en mistet bilnøgle, så bør man derfor skynde sig at få lavet en ekstra.

Selvom man har en ekstra, så kan det godt være man skal overveje at få skiftet låsene ud, hvis altså man er i tvivl om hvorvidt nøglen kan komme i den forkerte persons besiddelse. Det er selvfølelig kun relevant, hvis man mener at personen ved hvilken bil, den mistede bilnøgle tilhører.

En hurtig døgnvagt

Får man brug for hjælp i forbindelse med en mistet bilnøgle, så er et godt bud på nogen der kan hjælpe, Københavns Låsesmed. Deres døgnvagt er hurtigt ude og vil typisk være der inden for en halv time. Udover deres lynhurtige service, så har de nogle skarpe priser, så man ikke skal bekymre sig om omkostningerne, for en mistet bilnøgle, mere end nødvendigt