RFID – den moderne scanner

RFIDRFID er små computerchips med en indbygget antenne. Selve akronymet står Radio Frequency IDentification,(og på dansk Radio Frekvens Identifikation) og teknologien bruges til at identificere objekter på en simpel måde uden at røre selve objektet.  Selve RFID mærket indeholder en antenne og chip med informationer, der på særdeles kort tid kan scannes via en læser med radiobølger. Man bruger RFID i dag til mange formål bl.a. til at spore, registrerer, og finde objekter som kan være alt fra produkter, dyr, beklædning, dog er den i dag er mest kendt som den scanner der har erstattet stregkoden, og dermed kan den effektivisere stort set alle brancher der skal have mærket varer der enten skal indkøbs, sælges, og registreres. Og dermed kan det gøre bl.a. salg i supermarkeder verden over hurtigere og mere effektivt, og det samme gælder for virksomheder der skal føre lagerkontrol. RFID teknologien adskiller sig fra den gamle stregkode således; at den er nemmere at bruge fordi man ikke skal have direkte kontakt til hvert mærket objekt, samt muligheden for at scanne mange vare på en gang.

RFID – effektiviser og mindsker omkostningerne i din virksomhed

Derfor bør virksomheder kraftigt overveje om de ikke selv skal til at anskaffe sig RFID scannere, da de vil effektivisere produktionen og logistikken, samt store omkostningsbesparelser på disse områder.

Hvad mener du om RFID teknologien er den kommet for at blive? Eller bruger i andre systemer til at identificere objekter? Derudover vil vi meget gerne høre fra virksomheder som bruger RFID scannere i jeres virksomhed, hvor i fortæller om hvilken forskelle teknologien gav jeres virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *