Træpillens kvaliteter

Pas på miljøet og brug træpiller, konceptet bag træpillen er nemlig det er CO2 neutralt brændstof, da det ikke bidrager til drivhuseffekten, da de piller du bruger afgiver den samme mængde CO2, som træet optog i skoven, eller hvis det lå længe nok i skoven og blev rådnet. Træpiller fremstilles hovedsageligt af affald fra træindustrien, i form af fx savsmuld.

Dog er der nogle virksomheder som udelukkende bruger træ til fremstilling af træpiller da det er en del af deres produktportefølje. Træpillen bliver produceret i forbindelse med en hammermølle, hvorefter det bliver varmet til ca. 72 grader dette gør at træet lignin frigives. Det færdige piller skal som udgangspunkt ikke indeholde nogle former for tilsætningsstoffer dog må pillerne i Danmark godt indeholde op til 1 % rester af tilsætningsstoffer såsom lim, som er oftest bliver brugt i forbindelse med produktion af træpiller, dog er der lidt strengere regler og krav med hensyn til kvalitet og tilsætningsstofferne i træpiller i fx Tyskland og Sverige.

træpillerTræpilleovn eller pillefyr?
Vil du spare penge på din varme eller elregning så burde du overveje om du ikke skulle til at investere i en træpilleovn eller pillefyr alt efter dit varmeforbrug og behov, pillefyret er til dem der typisk har et lidt større varmebehov, snak med din forhandler om hvad der er bedst for dig. En træpilleovn er både bedre til at udnytte sit brændsel, samtidig med at den er meget billigere i drift end fx en brændeovn. Selvom en træpilleovn er en dyr investering så kan pengene nemt blive tjent hjem igen i løbet af få år efter købet, da du sparer penge på din varmeregning.

Hvis du derude har et træpilleovn eller fyr så skriv gerne om de dejlige fordele du har haft ved dit køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *