Skal du have oprettet testamente som enlig?

Er du enlig, og går du og overvejer at oprette et testamente? Som enlig, kan det være svært at forholde sig til de arveregler der gælder, når man ikke har oprettet et testamente. Det du først og fremmest skal være opmærksom på er, at reglerne ændre sig, alt efter om du har børn eller ej.

Hvis du er enlig uden børn

Dør du som enlig uden børn eller andre livsarvinger, vil arven efter dig, tilfalde dine forældre. Er en af dine forældre afgået ved døden, vil dennes del af arven tilfalde den pågældendes børn, dine søskende. Er en af dine søskende afgået ved døden vil dennes del af arven gå videre til den pågældendes børn, altså dine nevøer/niecer.

Skulle det ske, at du hverken efterlader dig forældre, søskende eller børn af dine søskende, vil arven blive fordelt til bedsteforældre, og hvis disse er afgået ved døden, dine morbrødre, farbrødre, mostre og fastre. Efter dem, stopper arvelovens fordelingssystem. Er det tætteste familie du har en fætter eller kusine, vil staten i stedet arve det du efterlader.

Hvis du ønsker dig en anden fordeling af arven, end den arvelovens fordelingssystem foreskriver, kan du oprette et testamente. Ved at oprette et testamente kan du selv bestemme, hvad der skal ske med det du efterlader, efter du er afgået ved døden.

Hvis du er enlig med børn

Er du enlig med børn, vil dine børn arve alt efter dig til lige deling. Men hvis du har grunde til at fordele det du efterlader forskelligt, kan der være en fordel ved at oprette et testamente. Måske du ønsker at arven ikke skal fordeles ligeligt, eller måske du ønsker at sikre en del af arven til dine børnebørn.

Få hjælp til at oprette dit testamente

Lige meget hvad, bør du altid rådføre dig ved en advokat, der ved hvad de taler om. Så du kan tage den helt rigtige beslutning. Bor du i Aarhus området kan det anbefales at du får hjælp fra Ret&Råd Århus til at oprette dit testamente. Du kan læse mere om dem på deres hjemmeside, eller kontakte dem på 89152500.