Tænk over din bolighandel

Når du endelig har taget beslutningen om at købe bolig er der mange ting at tage højde for i den kommende bolighandel. Men det kan være svært at huske og være opmærksom på alt når du først er blevet forelsket i en bolig, eller har fundet en bolig til en pris der passer din økonomi hvor du går på kompromis med f.eks. størrelse.

Første prioritet for alle boligkøbere når de skal købe bolig er beliggenhed. Vi har som regel et forud defineret område hvor vi gerne vi bo, og det er der vi starter vores søgning. Herefter kommer pris. Prisen er afgørende for at den kommende bolighandel, og kan betyde at du som boligkøber bliver nødt til at gå på kompromis med beliggenhed. Herefter kommer størrelse på bolig. De fleste ønsker sig en så stor bolig som mulig, indenfor den ramme som pengene rækker til. Men størrelsen bolig bliver der ofte også gået på kompromis med, hvis beliggenheden er vigtigere.

Når du køber bolig, skal du huske at den skal sælges igen. Så selv når du står overfor en kommende bolighandel kan det være godt at tænke over hvad der skræmmer kommende købere væk fra en bolighandel, den dag du skal sælge.

bolighandel

En stærkt befærdet vej eller jernbane er en af boligkøbernes yndlingsaversioner. Det er godt at have i tankerne når du glædes over den billige pris du kan få denne bolig for, og at du sagtens kan leve med støjen fra vejen. Men du skal du huske at boligen skal sælges igen.

Lugt af cigaretrøg, våd hund eller soveværelse indelukkethed, står også højt på listen af årsager til at boligkøbere vender og går. Er du ryger kan det være værd at overveje om du skal finde en bolig med balkon hvor du kan ryge for at undgå at nikotinen sætter sit præg på lejligheden. Generel udluftning er sund fornuft og ganske naturligt for de fleste. Men undersøg vinduerne, vender de ud mod gaden, larmer det når du åbner vinduerne i soveværelset, eller er der andre gener der gør at vinduerne i denne lejlighed ikke vil blive åbnet så ofte?

Højt varmeforbrug og en stor elregning skræmmer mange fra at indgå en bolighandel. Har du faldet for en bolig med højt energiforbrug er det derfor vigtigt at se om der er muligheder for isolering og andre forbedringer der kan dæmpe energiforbruget. Tendensen er at vi foretrækker energivenlige boliger på grund af en større miljøbevidsthed. Dette er et punkt hvor du ofte selv kan foretage forbedringer forud for en bolighandel.

Bolighandel er ofte vores første største investering. Derfor er det vigtigt at tænke sig godt om. Der findes mange ejendomsmæglere der er interesserede i at du får en god bolighandel, men der er også mange der blot er interesseret i at sælge. Undersøgelser har vist at der er potentielle boligkøbere der har afvist en bolighandel pga. ejendomsmægleren. Hvis han er ulidelig, karl-smart, uvidende eller for over-ivrig er der mange der opgiver deres forehavende.

Opfordringen lyder, tænk ikke kun i køb når du står overfor din bolighandel, den skal en dag sælges igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *