Var det noget med et job i boligbranchen?

I dagens karrierelandskab kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig vil. Måske man slet ikke har nogen anelse, og måske man vil alt for mange ting. Hvis du har haft en drøm om eksempelvis at blive ejendomsmægler eller noget andet, der har med salg og bolig at gøre, kan det være, at boligbranchen er noget for dig. Dansk Boligforsikring er ét af de steder, hvor boligmarkedet er i højsæde, og hvor du har rig mulighed for at udvikle en brugbar specialistviden.

Men hvad får du så ud af at arbejde i boligbranchen? Og kan man sige, at der er en special type, som er mere egnet til det? Først og fremmest er det værd at påpege, at der jo er rigtig mange forskellige stillinger i et boligselskab. Hvis vi igen tager Dansk Boligforsikring som eksempel, sidder der både jurister, konsulenter (rådgivere og til besigtigelse af skader), administrative medarbejdere, skadebehandlere etc. Derfor er det svært at snakke om én type.

Hvorfor boligbranchen?

Rigtig mange funktioner i boligbranchen indebærer en vis form for kundekontakt – i både større og mindre omfang. Det kan for nogle virke skræmmende, mens det for andre er det fedeste i verden. Hvad end du tilhører den ene gruppe eller den anden, kan der være lærerige erfaringer at gøre sig, når man er i kontakt med andre mennesker. Selvfølgelig er der den klassiske ‘risiko’ for, at man kommer i kontakt med sure kunder. Men når du lærer at takle alle former for mennesker og reagere på en hensigtsmæssig måde, har du pludselig udviklet dig. Og en sådan udvikling kan også være brugbar i andre, private sammenhænge.

Derudover er der den måske mere åbenlyse erfaring – du får et indgående kendskab til boligmarkedet, til tendenser, til lovmæssigheder og til forsikringsområdet. Hos Dansk Boligforsikring er det ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikringer, der sælges. Du får altså en specialistviden inden for et nicheområde, hvilket kan medføre, at du bliver ekspert med tiden. Det er ikke bare brugbart i arbejdssammenhænge, det er også noget, du kan tage med dig i privaten.

Hvis du skulle være interesseret i et job i boligbranchen, kan du se Dansk Boligforsikrings ledige stillinger her.