3 ting du skal vide om tandimplantater

Tandimplantat viden

Der kan være mange årsager til manglende tænder. Det kan blandt andet skyldes, at man ikke har anlæg for tænder bestemte steder, men det kan også skyldes paradentose eller knækkede tænder. Hvis man mangler en eller flere tænder, kan man opleve, at tandlægen anbefaler behandling med tandimplantater. Tandimplantaterne er nemlig noget, som tandlægerne kan anvende, hvis en patient mangler tænder og ønsker en erstatning for de manglende tænder. Tandimplantaterne indsættes i munden, der hvor der mangler tænder og udgør derfor en erstatning for manglende tænder.

1. Tandimplantaters materiale

Tandimplantater er lavet af titaniumskrue, hvilket er et godt materiale. Det skyldes blandt andet, at der nemt opstår det, som kaldes osseointegration, hvor implantatet gror fast til kæben. Oven på skrue indsættes en overbygning og en krone af porcelæn.

2. De øvrige tænder påvirkes ikke

En af de store fordele ved tandimplantater er, at det er en ultralokal behandling, der ikke påvirker de øvrige tænder. Samtidig bliver resultatet flot og giver et naturligt resultat, der til forveksling ligner de naturlige tænder.

3. Tandimplantater er langtidsholdbare

Tandimplantater er en løsning, der er yderst holdbar. 9 ud af 10 implantater (90%) holder fortsat efter 25 år. I langt de fleste tilfælde, hvor dette ikke er tilfældet, vil man opleve, at kroppe frastøder implantatet inden for det første år.

Hvor kan man få lavet tandimplantater?

For at få opereret tandimplantater ind, skal man til en tandlæge, der tilbyder behandlingen. Hvis du bor i København eller nær København kunne det fx Tandlægerne Brønshøj Torv. Her vil du få foretaget en forundersøgelse, hvor der udføres en grundig undersøgelse af tænderne. En forundersøgelse er nødvendig, da det giver tandlægen den nødvendige viden forud for operationen, ligesom det giver tandlægen mulighed for at vurdere, om tandimplantat er den rette løsning. Der kan nemlig være situationer, hvor det ikke er muligt at foretage operationen, fx hvis kæbenet ikke er stærkt nok. Hvis tandlægen vurderer, at tandimplantat er den rette løsning, og du ønsker operationen, vil du få en tid til operation hos tandlægen.