5 norske blogs du skal følge på sociale platforme

Norge har meget godt at byde på: store bjerge, flotte fjorde og smukke dialekter. Men der er langt mere til Norge, end hvad det blotte øje afslører, og det sætter 5 norske blogge fokus på. Se hvilke du absolut må følge.

Norsktema viser andre sider af Norge

Den første og nok den bedste er den, der hedder Norsktema. Her kan du læse om låsesmede i Oslo, der åbenbart har et yderst spædende arbejde – hver eneste dag. Der er stor aktivitet blandt tyvene i det lange land, og derfor har låsesmedeforretninger meget travlt. Det betyder, at privatpersoner og virksomheder både skal have adgangskontrol, ekstralåse og andet sikkerhedsudstyr, der giver dem tryghed. Det er også med til at holde tyven ude, hvilket er en god ting, når familien sover derhjemme, eller virksomheden skal passe på branchehemmeligheder. Bloggen har eksisteret en flere år, og den er meget velbesøgt af personer fra både Norge, Sverige og Danmark samt Finland.

Nyheterafan – ja, det hedder den

Bloggen, som sætter fokus på sikkerhed i især Bærum, Asker og resten af Oslo, er meget populær i sydlige Norge. Det er næsten hver dag, at der kommer nye blogindlæg ud, der begejstrer den almene nordmand (og kvinde). Her kan du læse meget om, hvordan låsesmede forsøger sig med låsemontering samt hvordan livet er som låsesmed i Norges hovedstad. Er du interesseret i norsk natur, er den i den grad også et besøg værd. Den hjælper med at forstå Norges geografi, vejsystem og så er den helt fantastisk til at give dig gode rejsetips i det bakkede land.

Ekspert på Norge? Det er Norskeksperten

Når man rejser i et andet land, kan man nogle gange godt ønske sig en ekspert til at guide én de rigtige steder hen. En sådan guide finder du hos Norskekspertens blog. Den fortæller dig om alle gemmestederne i Oslo, Trondheim eller Bergen – ja, faktisk til hvilket som helst sted, du skal hen. Du kan finde tips og tricks til stort set det meste. Mangler I en god restaurant? Skal I i byen? Eller måske på en roadtrip gennem landet? Norskeksperten er jeres bedste ven på turen. Den kan også fortælle jer, hvordan f.eks. Bærum er en af Norges mest sikre byer, mens man skal passe på Asker. Du kan også finde gode anmeldelser fra andre besøgende, der har haft gode eller mindre gode oplevelser.

Har du glemt noget? Du er ikke den eneste

Man kan glemme meget, når man er på farten. Dét, er der mange, der kan skrive under på. Og netop derfor blev bloggen Glemsom Esel til. Det er en blog proppet med sjove historier, der fortæller alt fra A-Z om folk, der er rejst til Norge men har glemt eller kommet ud fra en sjov oplevelse. Læs blandt andet om mange personer, der har mistet deres nøgler og har haft brug for professionel hjælp. Ofte er det den respekterede AB Låsservice, der er rykket ud for at hjælpe nødstedte. Du kan også læse, hvordan man monterer låse eller hvad du skal gøre, hvis du er låst ude i Asker.

Lange overvejelser med korte nyheder

Den aller sidste, du absolut må følge, er en blog om små sjove og interessante nyheder. Nærmere bestemt korte artikler. Det er en fantastisk platform til at få et nemt overblik med en lille indsats. Du kan læse om stort set, der handler om Norge, sikkerhed og låse. Det er en portal, der giver en unik indsigt i låsesmedenes verden, og du kan umuligt få nok af den. Læs det spændende indslag om en låsesmed i Bærum, der rykker ud, når du ringer. Eller se, hvad du skal gøre, hvis du bor i Asker og har mistet dine nøgler. Det er utrolig spændende læsning, du med garanti ikke kan løsrive dig fra.