Der findes ikke nogen nem løsning til at komme af med gæld

Har du stiftet gæld, og gælden er begyndt at blive så uoverskuelig, at dine udgifter har overhalet dine indtægter.  Så skal du hurtigt muligt få lavet dig et budget, der giver dig et samlet overblik over din økonomi, hvad du har af udgifter og indtægter.  På den måde kan du skabe dig et overblik over dit rådighedsbeløb, og dine muligheder for at afdrage den stiftede gæld.

Det er vigtigt at starte med at tage ansvar for sin gæld. Gæld forsvinder ikke ved at stifte ny gæld. Den forsvinder heller ikke ved at man lukker øjnene, eller lade være med at åbne de rudekuverter der kommer. Nej, gælden vokser sig blot større, og bliver blot sværere og sværere at komme af med. Derfor er det vigtigt at åbne dine rudekuverter når de kommer, og undersøg dine muligheder for betaling eller evt. afdrag af de udgifter du har. Få sorteret dine gældsposter og lav en liste over dem. Prøv at kontakt dem du skylder penge, og se om du kan få en afdragsordning i stand.

Find ud af hvor du kan spare. De fleste har et eller andet der kan spares på i deres budget. Har du abonnementer der kan opsiges eller ændres? Har du forsikringer der kan der kan fås billigere i evt. et andet selskab, og har du flere forsikringer end du egentlig har brug for. Gennem gå dit budget, og se hvor der er mulighed for besparelser eller omlægninger. Bruger du bilen hvor du kunne tage cyklen, kan du spare på din transport?  Ofte er der mere at spare end man først lige tror når man ført begynder at analysere sit budget, og alle besparelserne kan bruges på at afdrage gæld i stedet for.

Prøv at analysere dit private forbrug, lad dankortet blive hjemme i 2 uger, og brug udelukkende kontanter. Vi har en tendens til at købe mindre, når vi skal betale kontant. Det går op for os hvor mange penge vi reelt bruger når vi skal til at betale kontant, der opstår en form for sund nærighed, vi vil helst ikke af med pengene i pungen, forbruget bliver meget synligt. Derudover forhindrer det os i for mange impulskøb, da vi kun har mulighed for at bruge de penge der er i pungen. Alle penge der spares her kan også bruge på at afdrage din gæld.

Kan du slet ikke overskue det selv, så søg økonomisk rådgivning. Der findes mange der har den ekspertise du selv står og mangler for at få et overblik, og dermed de redskaber der skal til for at komme af med din gæld før den vokser dig overhovedet og bliver alt for uoverskuelig. Kontakt din bank og se hvad de kan gære for dig så du får styr på din økonomi. Der findes også advokater der har specialiseret sig indenfor området, her skal du dog være opmærksom på at der tilkommer en udgift. Videre findes der dinretshjælp hvor du kan får gratis gældsrådgivning.

gæld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *