Et bilsyn er obligatorisk hvert andet år

Når du har en bil, der er rundet de 4 år, er det obligatorisk at du får den til periodisk bilsyn hvert andet år.  Periodisk bilsyn er obligatorisk for at sikre, at alle de biler der kører på vejene er sikre og i forsvarlig stand.

Der er flere ting, der er med til at sikre, at din bil er sikker når den færdes på vejene, og det er dem, der bliver undersøgt når bilen er til syn.

Bilens ydre skal være i orden når den synes

Bilen skal blandt andet have stelnummeret i orden. Det betyder at det skal være nemt at tyde, og at der ikke må være noget der kommer i vejen for at det er læseligt. Lys og lygter bliver også tjekket. Her er det vigtig at både forlygter, baglygter og nummerpladelyse virker, samt alt der hører herunder såsom positionslys, nærlys, fjernlys, stoplys, tågelys osv. Det betyder selvfølgelig også at glasset i lygterne skal være intakt. Ved du på forhånd, at der er problemer med billygterne, bør du tage forbi et autoriseret værksted inden bilen kommer til syn.

Bilruderne bliver også tjekket ved et bilsyn. Frontruden er som regel den der bliver gennemgået mest grundigt. Sørg for, at der ikke sidder noget på ruden, der kommer i vejen for synsfeltet såsom klistermærker, sugekopper og lignende. Har foruden et stenslag skal du sørger for at få det ordnet inden du sender bilen til syn.

Der skal være styr på bilens indvendige og undervogn

Indvendigt biler rulleselerne og instrumenterne undersøgt. Her er det blandt andet vigtigt at advarselsblink sprinklerne, horn osv. er i orden.

Bremserne bliver også tjekket, og det gælder både forbremserne, bagbremserne og parkeringsbremserne. Bremserne testes i et bremseprøvefelt, hvor man kan se om der skævbremsning eller om bremsekraften varierer fra hjul til hjul. Ved du på forhånd at der er problemer med bremserne, anbefales det også her, at du tager bilen til et autoriseret værksted inden du kører den til syn.

Motorrummet, undervognen og dækkene bliver også gennemgået ved et bilsyn. Her tjekkes der blandt at batteriet i motorrummet er fastspændt, at der ingen unødig oliespild kommer for motoren, at styrekugler, bærekugler og akslerne er i orden samt at dækkene ikke er for slidte og dermed ulovlige.

Spar penge på bilsynet

Ovenstående er en opsummering af de vigtigste områder, der bliver tjekket ved et bilsyn. Som du kan læse dig til, er der mange ting der skal holdes styr og orden på. At have en bil er altså en dyr fornøjelse, derfor bør du undersøge, om du kan få bilsynet billigt. Der findes flere værksteder nu, der udføre hurtige men grundige bilsyn, til gode priser. En af dem er Real Bilsyn.