Få en tør kælder så den kan bruges til andre formål

En tør kælder kan bruges til mange ting. Mange forsømmer dog deres kælder og bruger dem udelukkende til opbevaring. Du kan dog bruge kælderen til meget andet. Først og fremmest kræver det dog, at det er en tør kælder. Hvis man har en tør kælder, er det kun fantasien, der sætter grænser. Man kan f.eks. ombygge sin kælder til et motionsrum. Derefter ville man ikke bruge tid på transport til den lokale fitness. Det hele ville være samlet i kælderen. Alt efter hvor seriøs en idrætsudøver man er, kan kælderen indeholde mange forskellige maskiner.

Kælderen kan bruges til mange spændende formål

I tilfælde af en tør kælder kunne man også indrette et værelse. Det kunne man efterfølgende leje ud. På den måde ville man sikre sig en ekstra indkomst på at benytte kælderen optimalt. I forhold til at udleje kælderrummet er der mange sider, man kan benyttes sig af. En af de mest kendte hedder airbnb. Her udlejer privatpersoner rum eller hele lejligheder. På den måde har man styr over, hvilke perioder at kælderen bliver benyttet. Man kan også vælge at benytte sig af helårsudlejning. Det kan ske gennem kendte sider som dba.dk eller boligsiden.dk. Det er dog altid vigtig at gøre op med sig selv om hvilke krav, man har til personen, der skal flytte ind. Det er også vigtigt at huske, at et hus med en tør kælder har en langt højere værdi end et hus uden.

Tør kælder forebygger mod udbrud af skimmelsvamp

Før at noget af dette overhovedet kan komme på tale, skal det som sagt være en tør kælder. Hvis kælderen er fugtig kan der opstå skimmelsvamp. Skimmelsvamp er sundhedsskadelig og kan på længere sig give hovedpine og svimmelhed. Det skal derfor bekæmpes før det bliver et reelt problem. En virksomhed i Nordsjælland har et system der hjælpe folk til at have en tør kælder. Løsningen er billigere end omfangsdræn. På samme tid kræver den heller ikke at man graver hele haven op. Haven kan have stor værdi for mange, og derfor noget man vil undgå.

Det tager kun to dage, at sætte systemet op og efterfølgende vil kælderen blive mere og mere tør. Du vil allerede se en reduktion på ca. 30 % inden for de første 3-4 måneder. Der vil derudover løbende blive foretaget test af virksomhedens kontrollanter, for at sikre at det hele kører, som det skal. Selve maskinen der udfører arbejdet er udført i stilfuldt design og bruger en minimal mængde af el.