Fillers genskaber ungdommelig volumen og glød i dit ansigt

Fillers er blevet mere og mere populært i Danmark blandt både yngre og ældre kvinder – måske fordi det er en nem måde at komme rynker til livs på helt uden plastikkirurgi. Skønhedsbehandling med fillers er heller ikke dyrere end at de fleste mennesker kan være med, og så tager det kun 30 minutter per behandling, hvilket næsten alle kan passe ind i en travl hverdag.

Er der forskel på fillers og Botox?

Mange mennesker forveksler fillers med Botox. Der er dog meget stor forskel på de to typer skønhedsbehandlinger. Botox foregår ved indsprøjtninger af stoffet Botulinum Toxin. Det er en nervegift, der virker ved at blokere nervesignaler til musklerne. Blokeringen får musklerne til at slappe af, og derfor kan Botox udglatte selv meget dybe, dynamiske rynker. Fillers er også indsprøjtninger, men i stedet for Botulinum Toxin er det stabiliseret hyaluronsyre, der injiceres. Hyaluronsyre forekommer naturligt i kroppen, og virkningen af fillers med hyaluronsyre er, at huden tilføres fugt, der genskaber volumen og elasticitet i ansigtet. Både Botox og fillers er gennemtestede behandlingsformer uden skadelige virkninger.

Hvor kan man få injiceret fillers?

Fillers benyttes primært i ansigtet og kan bl.a. injiceres i læberne for at give volumen eller reducere rynker, i kindbenene, ved kæbelinjen, ved tindingerne, under øjnene for at reducere rande, i næseryggen, i hagen samt i øreflipperne. Fillers bruges også ofte til at udglatte rynker og linjer fra næsefløje til mundvige (nasolabiale linjer) samt fra mundvige og ned til kæben (marionette linjer).

Hvor mange filler-behandlinger skal man have, og hvor længe holder fillers?

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger med fillers, der skal til for at det ønskede resultat opnås. Effekten af en filler-behandling ses inden for 10-14 dage, men størstedelen af patienter vælger at få ca. 3 behandlinger med korte mellemrum. Fillers holder generelt i 4-12 måneder, hvorefter en ny omgang behandlinger kan være nødvendigt.

Hvem tilbyder fillerbehandlinger i Danmark?

Fillers tilbydes af en lang række danske privathospitaler og skønhedsklinikker, herunder AK Nygart. Filler-behandlinger er generelt set ufarlige, men når man skal vælge, hvor man vil have sin behandling, så er det vigtigt at vælge en klinik med personale, der er uddannet i at injicere fillers og kan yde den korrekte rådgivning omkring behandlingen og resultatet.