GU 10 LED spots i stedet for halogen-spots

De fleste danske hjem har en lampe med GU 10 fatninger et sted i et loft eller på en væg, som tidligere har været fast beboet af halogen spots. Dette er ved at ændre sig nu. Da LED spots og pærer blev det nye sort var en af de umiddelbare fordele, at de kunne erstatte halogenspots, som ikke var de mest strømbesparende typer pærer.

GU 10 LED spotLED spots med GU 10 fatning er snart noget, du kan købe, i en hvilken som helst dagligvarebutik – endda i Fakta og Netto. Dog skal der hertil knyttes, at det ikke er ensbetydende med, at det er gode LED spots med GU 10 fatning. GU 10 fatningen er dog så almindelig, at mange vil købe dem på tilbud, hvis de havde brug for at få nye pærer.

Lamper med GU 10 fatningen har været ganske udskældt, fordi de ofte er meget institutionelle i deres design. Det ændrer dog ikke på, at det er en lampe, som mange vælger, fordi de er nemme og billige at komme til. Det er samtidig den type spot, som passer i de fleste indbygningsspot, hvilket blot er endnu en grund til, at de er blevet mere almindelige. De fleste nye køkkener og badeværelser har i dag muligheden for at få indbygget denne form for spots.

Når du så skal købe pærer dertil, så er det en god idé at købe LED spots i stedet for halogen. Godt nok koster de mere per pære, men de har til gengæld en MEGET længere levetid og er samtidig utroligt strømbesparende. LED som spots og pærer er blevet den mest almindelige type pære der bliver solgt, når danskerne skal være pærer til deres lamper. Dette er primært pga. levetid og miljøvenligheden, men også fordi de ligger tættere på glødepæren i lysets varme.

Det eneste du skal huske på, når du køber LED spots med GU 10 fatning, er at sikre, at du har det rigtige antal watt, fordi de er anderledes end vi kender dem fra glødepærer og energisparepærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *