Om makeup og ansigtspleje

I dag skal det handle om ansigtspleje og makeup. Jeg er sikker på, at langt størstedelen af jer bruger tid og penge på en fornuftig ansigtspleje, men hvad indebærer det egentlig, for man kan vel altid optimere sin ansigtspleje? Er makeup skadeligt for huden, og får man flere bumser og dårlig hud ved brugen af makeup? Det vil jeg forsøge at se lidt nærmere på i dag, da jeg er sikker på, at mange af jer vil sætte pris på den her slags indlæg – ikke sandt?

Ansigtspleje – hvad vil det sige? Hvis vi skal gå i dybden med, hvad en god ansigtspleje er, så er vi først nødt til at gennemgå de forskellige hudtyper, idet det er vigtigt at bruge produkter, der passer til hudtypen. Man kan enten have normal, sensitiv, tør, kombineret/fedtet hud, moden hud eller ”problemhud”, som ofte er forbundet med acne.
Ved du endnu ikke, hvilken hudtype du har, kan det være rigtigt fornuftigt at få det kortlagt enten på den ene eller anden måde. Der findes flere forskellige måder at kortlægge dette på, enten ved at besøge en hudspecialist eller ved at tage en af de mange forskellige tests, der findes her på nettet.

Når din hudtype er kortlagt, kan du begynde den egentlige ansigtspleje. Ansigtsplejen består blandt andet i dagligt at bruge en fugtighedscreme eller dagcreme, en natcreme, renseprodukter, skintonic, øjencreme, antirynkecreme for de ældre samt plejende ansigtsmasker.

Dag- og natcreme, øjencreme, renseprodukter, antirynkecreme og skintonic bruges som regel hver dag for at opnå den bedste ansigtspleje, hvorimod ansigtsmasker som regel kun skal bruges én gang om ugen for det bedste resultat.

En del af ansigtsplejen består også i at bruge den rette makeup, hvis man overhovedet bruger sådan noget. Langt de fleste piger og kvinder bruger makeup hver eneste dag, og der kan være rigtig stor på, hvilken slags makeup man bruger.

Naturmakeup indeholder udelukkende naturlige ingredienser og mineraler, som gør underværker for huden, mens ”almindelig” makeup tilstopper porerne og kan være acnefremkaldende. Naturmakeup er som regel også meget dyrere end ”almindelig” makeup, men vil man gøre noget godt for sin ansigtspleje, så er denne type makeup uden tvivl alle pengene værd.

Naturkosmetik kan dog med fordel købes billigt på nettet. En optimal ansigtspleje behøver ikke at ruinere dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *