Hvorfor er firmarengøring vigtigt

Firmarengøring kan være med til at gøre de ansatte mere motiveret og give dem lysten til at møde op på kontoret. Det kan ofte være et forstyrrende element hvis de ansatte er omgivet af rod og snavs. Overfyldte skraldespande, støv på computerskærmene og fedtede skriveborde er et meget forstyrrende element. Alt dette kan være med at fjerne fokus fra det essentielle – nemlig arbejdsindsatsen.

Støv

Hvis der er støv på et kontor eller en arbejdsplads kan de ansatte hurtigt få hovedpine og blive trætte og udkørte. Den tunge atmosfære som kommer fra støv, gør altså medarbejderne sløve og derfor skal støv fjernes på den ene eller den anden måde. Som regel sidder man på kontoret i op til 8 timer, og i et støvet lokale er indre mindre end demotiverende for medarbejderne.

Skraldespanden

Det kan godt være anstrygende for de ansatte at med ind til fyldte skraldespande. I de varme tider, kan skralde også skabe en klam og fugtig atmosfære, specielt hvis de ansatte også smider mad i papirkurvene. Lugten fra skraldet er først og fremmest ikke behagelig. Hvis der kun er papir i skraldespandene, er det dog stadig en demotiverende faktor, da der ikke er pænt og ordentligt. Hvis ikke kontoret har firmarengøring, så skal de ikke nok med at gøre hjemme rent og holde det pænt, holde deres kontorpænt. Det er altså dobbeltarbejde, og bliver en stressfaktor. Det giver derfor medarbejderne et stort overskud at rengøre diskene for dem. Dette er specielt noget firmarengøring gør sig umage med.

Skrivebordet

Det kan ske at den ansatte har spildt lidt kaffe, at der er lidt krummer fra en kiks, eller der ligger lidt papir og roder. Hvis medarbejderen møder ind hver dag på arbejdet og ser at ens disk er skinnende ren, ingen fedtpletter, krummer og ingen løse sedler, men en fin bunke i hjørnet, så har du allerede givet dine ansatte en god start på dagen og en masse overskud. På den måde har dine medarbejde mere tid at lave produktivt arbejde, hvor de ikke skal bekymre sig om snavs og skidt.

Kundebesøg

Firmarengøring er specielt vigtigt hvis man afholder møder på kontoret eller har kundebesøg. Et rent kontor kan være afgørende for om eventuelle samarbejdspartnere vil lave forretning med dig. Hvis dit kontor fremstår rodet, snavset og uorganiseret, så kan det nemt misforstås og virksomheden kan komme til at blive anset og defineret ud fra rengøringen. Selvom virksomheden måske er det stik modsatte så er der altså en risiko for at man kan miste store handler på grund af man ikke har firmarengøring.

Rene lokaler signalere overblik

Kontorlokalerne er dem som danner de fysiske rammer for din virksomhed, og man kan nærmeste sige at de er ansigtet udadtil. Som tidligere nævnt kan beskidte kontorlokaler signalere mange negative ting. Derimod et rent kontor signalere overskud, overblik og professionalisme.

Skænderier

Som vi også selv kender fra der hjemme, hvor diskussionerne ofte går på hvem som skal støvsuge eller tage opvasken, kan samme diskussioner opstå på arbejdspladsen, hvis ikke der er gjort rent. Medarbejdere kan hurtigt give hinanden skylden for ikke at rydde op og gå og blive irriteret på hinanden. Stemningen på kontoret vil altså også blive dårligere hvis ikke der er firmarengøring. På en arbejdsplads hvor dårlig stemning summer i luften, kan der altså også her være risiko for at de ansatte hurtigt mister fokus fra deres arbejde, og derimod bruger deres energi på at være sure og/eller diskuterer med sidemanden. Derfor er firmarengøring i dette tilfælde også en væsentlig del af atmosfæren på kontoret.

Sygedage

Udover de mentale skavanker som kommer fra et beskidt kontormiljø så kan der også forekomme flere sygedage hos den enkelte medarbejder. Dette skyldes at støv, dårlig indeklima og lugt, kan gøre medarbejderne utilpasse, skabe allergier, hovedpiner og andre fysiske påvirkninger. Hvis derimod at du har et rent kontor hver dag, undgår du at medarbejderne vil melde sig syge i tide og utide og derved vil der være flere dage med produktivt arbejde fremfor mange sygedage og ineffektive arbejdsdage.

Renice firmarengøring er svaret

Firmarengøring er altså en vigtig del af medarbejdernes trivsel og arbejdsindsats. Hvis du ønsker at fremstå professionel med kompetente medarbejdere i et rent og lækkert kontormiljø så kan Renice Rengøringsfirma klart anbefales. Renice er et servicebevidst rengøringsfirma som skræddersyer løsning til hvad end firmaer ønsker i forhold til rengøring. De tager altid udgangspunkt i den enkelte kunde og deres behov, og derfor er de et godt firma at vælge til firmarengøring. Du kan kontakte Renice rengørings-service og få et uforpligtende tilbud. Uanset om det drejer sig om en permanent løsning eller en engangforestilling, som eksempelvis efter en firmafest, så står Renice klar til at hjælpe. Læs mere her!