Kommanditselskab i København – lær mere om forskellen på et kommandit- og holdingsselskab i København

Vil du gerne stifte et kommandit- eller holdingsselskab i København så lær mere her. Holdings- og kommanditselskab i København kan stiftes vha. en erhvervsadvokat.

Overvejer du at etablere et holdingsselskab eller kommanditselskab i København, men vil du gerne vide lidt mere om processen først? I så fald, så læs mere her på denne side, som vil forklare hvad kommandit- og holdingsselskaber i København er for nogle størrelser.

Hvad er et holdingsselskab i København?
Et holdingsselskab i København er noget, som man tit stifter, når man også stifter et driftsselskab. Således vil den egentlige ejer af driftsselskabet – eller erhvervsvirksomheden – formelt set kun eje driftsselskabet indirekte gennem holdingsselskabet.

Dette holdingsselskab er således en ramme, som man etablerer, for at ´holde´ på et andet firma.

Skattemæssige fordele ved et holdingsselskab i København
Der er i denne forbindelse en række skattemæssige fordele ved at etablere et holdingsselskab. De vigtigste skattefordele er her:
–    Udbyttet fra erhvervsvirksomheden kan skattefrit overføres til dit holdingsselskab, så frem det ejer mindst 15 procent af erhvervsvirksomheden.
–    Ved salg af aktier er provenuet fra salget skattefrit for dit holdingsselskab.
–    Aktionærerne kan skattefrit opsamle værdier i dit holdingsselskab.

Kontakt i denne forbindelse din advokat og hør mere om de mange gode fordele ved at etablere et holdingsselskab i København.

Hvad er et kommanditselskab i København?
Et kommanditselskab i København er et firma, hvor en enkelt deltager (også kaldet komplementaren) hæfter for hele sin formue. I tillæg til komplementaren vil en eller flere andre deltagere (også kaldet kommandisterne) også indskyde penge. Forskellen er dog, at kommandisterne kun hæfter for deres eget indskud og ikke hele deres formål.

Deltagerne i et kommanditselskab i København kan både være fysiske såvel som juridiske personer. Med andre ord, deltagerne i et kommanditselskab kan også være anparts- og aktieselskaber. Dette gælde både for komplementaren og kommandisterne.

Dog kan komplementaren og kommandisten ikke være den samme person eller det samme selskab – i et kommanditselskab skal der være mindst 2 uafhængige parter.

Et kommanditselskab er en ofte brugt selskabsform i forbindelse med selskaber, hvor nogle parter er mere aktive end andre. I disse tilfælde vil den aktive deltager ofte være komplementaren, mens at de passive deltagere typisk vil være kommandisterne. Den daglige ledelse forestås her typisk af komplementaren og ikke kommandisterne.

Endelig kan et kommanditselskab være en god konstruktion, hvis man ønsker at gennemføre en generationsskifte.

Få advokatbistand i forbindelse med stiftelse
Hvis du overvejer at stifte enten et kommanditselskab eller et holdingsselskab i København, så er det altid en god ide at få advokatbistand. En erhvervsadvokat vil her kende til alle de nødvendige trin i processen, og vil sikre dig, at dit selskab bliver stiftet så hurtigt, effektivt og gnidningsfrit som muligt.

Der er i København et bredt udbud af kompetente advokater, som kan hjælpe dig med at stifte et selskab, hvad enten det er holding eller kommandit. Priserne for deres service vil dog sjældent stå på deres hjemmeside, hvorfor du bliver nødt til at ringe dem op for at få et godt tilbud. Husk i denne forbindelse at ringe til flere advokater for at få en fornemmelse af, hvad der er en ´god pris´.

Hvor kan jeg finde mere information?
Hvis du gerne vil vide mere omkring kommanditselskaber og holdingsselskaber, så er det bedste sted at søge på internettet. Online kan du finde rig information fra både advokater og Københavns Kommune omkring kommandit- og holdingsselskaber i København, og hvordan man stifter dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *