Sådan finder du den bedste ejerskifteforsikring på markedet

Du skal købe ny bolig og er på jagt efter den bedste ejerskifteforsikring på markedet, der kan sikre, at du er dækket imod eventuelle uforudsete skader på boligen, der dukker op efter overtagelsesdagen og ikke er nævnt i den tilstandsrapport, som du har modtaget fra sælger.

Men du er i tvivl: hvad er egentlig den bedste ejerskifteforsikring på markedet? Og hvordan finder du den?

Sandheden er, at den bedste ejerskifteforsikring på markedet ikke er én bestemt ejerskifteforsikring fra et særligt forsikringsselskab. Den bedste ejerskifteforsikring for dig er faktisk bare den, der passer til netop din situation og behov.

Når du skal finde den bedste ejerskifteforsikring, er der derfor nogle overvejelser, som du bør gøre dig og trin, du bør følge.

Den bedste ejerskifteforsikring er ikke altid den, som sælger tilbyder

Der er mange forsikringsselskaber i Danmark, der tilbyder ejerskifteforsikringer og forskellen på dem kan være svær at forstå.

Derfor kan det føles som en uoverstigelig udfordring at finde den bedste ejerskifteforsikring, og du kan nemt blive fristet til blot at vælge den første ejerskifteforsikring, du falder over, eller den som sælger har valgt.

Sælger vil dog ofte gå efter en billig ejerskifteforsikring, da vedkommende skal betale halvdelen af præmien. Den billigste ejerskifteforsikring er bare ikke altid den bedste ejerskifteforsikring dig som køber.

Den bedste ejerskifteforsikring kræver arbejde at finde

Den bedste ejerskifteforsikring for dig dukker altså ikke bare op ud af det blå. Det kræver lidt arbejde og research fra din side at finde den.

Du er simpelthen nødt til at sætte tid af til at vurdere dine egne behov og undersøge hele markedet for ejerskifteforsikringer.

Husk, at en ejerskifteforsikring er en investering i fremtiden, og at tid brugt på at finde den bedste ejerskifteforsikring er tid godt givet ud.

Den bedste ejerskifteforsikring passer til dine behov

Den bedste ejerskifteforsikring for dig er, som nævnt, den, der passer til netop din situation og behov. Der findes overordnet to typer ejerskifteforsikringer: Basisejerskifteforsikringer og udvidede ejerskifteforsikringer.

Basisejerskifteforsikringer løber i mindst 5 år og dækker udgifter til udbedring af fejl i bygningskonstruktionen, bygningsskader og ulovlige el- og vvs-installationer i din bolig, der ikke var beskrevet i sælgerens tilstandsrapport.

En udvidet ejerskifteforsikring løber i op til 10 år og dækker også flere typer skader end basisejerskifteforsikringen. For eksempel ulovlige kloak- eller stikledninger uden for husets fundament, skader på toiletter og badeværelser, ulovlige bygningsindretninger samt olieforurening på grunden.

Der er fordele og ulemper ved begge typer ejerskifteforsikringer, og det er derfor altid en vurdering, hvilken type ejerskifteforsikring, der er den bedste ejerskifteforsikring for dig.

Gode overvejelser at gøre dig , når du skal vælge, er blandt andet:

  • hvor længe du regner med at blive boende i den bolig, du er ved at købe
  • hvornår boligen er bygget og efter hvilke bygningsstandarder
  • hvilken stand boligen er i på tidspunktet for købet

Den bedste ejerskifteforsikring finder du ved at indhente mange tilbud

Når du skal finde den bedste ejerskifteforsikring, så bør du altid kontakte mange forskellige forsikringsselskaber og få tilbud på deres bedste ejerskifteforsikring.

Før du gør det, kan det være rart at benytte dig af nogle af de mange prissammenligningshjemmesider, der findes på internettet.

Den slags hjemmesider giver et hurtigt overblik over, hvilke forsikringsselskaber, der udbyder hvilke typer ejerskifteforsikringer. Tit kan du også få oplysninger om tidligere kunders tilfredshed eller utilfredshed med et bestemt forsikringsselskab og se sammenligninger af priserne på ejerskifteforsikringerne hos de forskellige selskaber.

Vær dog opmærksom på, at prissammenligningshjemmesider ikke altid giver dig de mest opdaterede prisinformationer og ikke kan tage højde for de specifikke forhold, der gør sig gældende i forbindelse med netop dit boligkøb. Derfor skal du altid indhente specifikke tilbud fra forsikringsselskaberne selv ved at tage kontakt til dem på mail eller telefon.

Når du har modtaget forsikringsselskabernes tilbud på deres bedste ejerskifteforsikring til dig, så er det tid til at læse tilbuddene grundigt igennem og foretage din egen sammenligning, før du tager det endelige valg.