Solceller – Gode råd til nybegyndere indenfor solceller

Er du, ligesom mange andre, begyndt at overveje solceller til din grund?. Måske drømmer du om at få dem monteret på dit tag, gavl eller andet steds på din grund. Læs med her og få en masse gode begynder-råd før du gør alvor af dine tanker! Det kan hurtigt blive dyrt at lade være.

Det allervigtigste ved solceller er at vende dem mod syd. Her vil man få mest ud af solens stråler. Til nøds kan øst og vest også bruges hvis brug af sydsiden vurderes til at generere naboer med genskind mm. Undgå dog for alt i verden at bruge nordsiden. Dette er dog ikke den eneste ting, man skal have gennemtænkt mht. placeringen. Skal man have det optimale ud af solens energi, så er det nemlig en nødvendighed at rengøre disse celler regelmæssigt – langt hen af vejen på samme måde som vinduer. Jo renere de er, jo flere af solens stråler vil nemlig slippe igennem og blive lavet om til solenergi. Placer derfor ikke dine solceller det mest ufremkommelige sted på din grund. Gør det i stedet for nemt for dig selv.

Derudover skal de placeres så de får minimal skygge når solen er fremme. Derfor er det tit en god ide at fælle træer, flagstænger og andre høje ting, som kan kaste lange grimme skygger på dine solceller og gøre dem mindre effektive.

Det anbefales ligeledes at få en fagmænd til at sætte ens solceller op – især hvis dette gøres på ens tag. Forkert montering kan nemlig i værste tilfælde betyde kortslutninger og brand – og solen behøver ikke engang at skinne, for at dette kan ske.

Noget de færreste ved er, at der rent faktisk kan være skattemæssige fordele ved at gøre brug af solceller, og uden at der skal gå jura i denne artikel, så handler det om, at hvis man har en mindre samling af disse kan det ses som en virksomhed. Skulle du have lyst til at læse mere om denne fordelagtige ting så kig nærmere på Ligningslovens paragraf 8.

Jeg håber at jeg med denne artikel har gjort solceller til et mere attraktivt alternativ til de fossile brændstoffer, som vi jo alle ved er både begrænsede og mere eller mindre konstant stiger i pris. Se blot på benzinpriserne for 5 år siden og sammenlign. Skulle du dog have lyst til at læse mere indgående om emnet eller se hvad disse solceller rent faktisk koster så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *