Studidos læresætning: Det er ikke antal forkerte men antal korrekte

I det her indlæg håber vi at dele nogle indsigter med jer, omkring hvilket mind-set man går skolen og livet i møde med. I Studidos bog ”Motiver dit barn til lektierne”, snakker vi omkring, hvad der skal til for, at dit barn er motiveret og klar til at tage skolegangen med oprejst pande. Studido vil her snakke om hvilken forskel det gør at se det som ”Antal korrekte” mod ”Antal forkerte” – en læresætning, Studido mener er vigtig for alle.

Det at lave lektier skal til alle tider forbindes med noget positivt, hvis ikke barnet skal gå helt kold i dem. Hos Studido forsøger vi altid at gøre lektietiden legefuld – og det har vi gode resultater med. Du kan læse mere om vores online lektiehjælp på Facebook eller Studido. Husk at rose den gode arbejdsindsats hver gang du kan se, at dit barn virkelig har knoklet. Disciplin kan få dig noget af vejen, men en god og sund arbejdsmoral opnås kun gennem succesoplevelser og anerkendelse, mener Studido. Det hele handler om succesoplevelser. Overrask derfor dit barn med en belønning i ny og næ. Dette forstærker lysten til at fortsætte i den gode stil. Det er vigtigt, at belønningen er for den gode indsats og ikke resultatet. Hvis dit barn er i den alder, hvor det er begyndt at få karakterer, så vær opmærksom på det karakterpres som plager rigtigt mange børn. Hos Studido fokuserer vi ikke på karakterer men på forbedring og læring. Selvom der er mange der kontakter os her hos Studido vedrørende karakterer, forsøger vi altid, at skifte fokus fra ”dobbelt-digits” til viden.

Så hvis dit barn lige har færdiggjort en større opgave, som du ved, at det har knoklet hårdt og koncentreret med, så overvej at tag en tur i biografen før resultatet kommer tilbage.

 

Studido: Hvis resultatet alligevel ikke er godt…

Hvis det så viser sig at karakteren ikke er helt top, så fokuser på det som var godt og hvad der kan gøres bedre næste gang. Ikke blot karakteren, for den siger i sig selv utroligt lidt om hvordan dit barn kan videreudvikle sig. Ofte giver læreren også små kommentarer og det er dem I bør kigge mest på, mener Studido.

Hvis karakteren til gengæld viser sig at være i den høje ende, så ros endelig dit barn for det. Karakterer er en tveægget klinge i den forstand, at de har tendens til at skabe motivation hvis de fås i den høje ende og omvendt kan det lige så nemt kvæle motivationen hvis man modtager en lav karakter. Brug derfor kun karaktererne som motivation hvis det virker for dit barn. Det vigtige at tage med her, er, at den gode indsats skal roses og blive til en succesoplevelse. Det er den eneste måde dit barn får lyst til at gøre koncentreret arbejde til fast rutine, mener Studido.

 

Studido håber, at I lærte bare en smule og tak fordi I læste med!